Limfjordsporter Ekstra Engelsk Lakrids

Meget voldsom oplevelse af lakrids…

Our Score

Øllet er en meget voldsom oplevelse af lakrids og så ikke så meget andet. Kan du lide det, er det her måske en øl for dig. Jeg synes personligt, at det er lidt for kedeligt.

Annonce

.

Bryggeri: Thisted Bryghus

Type: Porter

Indhold: 50 cl

Styrke: 7,9 %

Genstande:

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten

I denne eksklusive udgave af limfjordspoter har vi tilsat 16 gange så meget lakrids som i den traditionelle. Nyd den som dessertøl eller til en lejlighed hvor der skal noget helt særligt i dit ølglas.

Toner: Man oplever nogle svage toner af noget syrlige, der lynhurtigt bliver overdøvet af lakridsen.

Fylde: Den alt overskyggende oplevelse er flydende lakrids. Og meget af det.

Udseende: Sort

Bitterhed: (3/5) Den er nok egentlig ganske bitter, men man oplever det ikke, når man kæmper med at overkomme lakridsen.

Annonce

.

Min anmeldelse af Limfjordsporter Ekstra Engelsk Lakrids

Øllet er en meget voldsom oplevelse, og der er ikke meget øl over det. Smagen af lakrids er altdominerende, hvilket jo både kan være skidt og godt afhængigt af, hvem man er. Der er ikke så meget andet. At drikke en hel flaske selv, vil nok blive lidt for meget, men hvis man nu drak den som portvin til risalamanden, ville det måske gå an.

Min stjernevurdering: (3/5)

Altså det her er som sådan ikke nogen dårlig øl, men den er meget voldsom. Nu er jeg hverken fan af Stout eller lakrids, så jeg er måske ikke den rigtige til at vurdere denne her øl.

Jeg synes dog hurtigt, at den bliver lidt ensformig, da der ikke er så meget andet end lakrids over smagen. Er du til det, er det måske en øl for dig.

Jeg kan bare ikke selv give den så høj karakter når den både mangler på inspiration og smager af noget, jeg ikke kan lide.

Om Limfjordsporter Ekstra Engelsk Lakrids

Limfjordsporter med engelsk lakrids fra Thisted Bryghus er en variant af den klassiske Limfjordsporter. Den er kendt for sin rige og komplekse smagsprofil, hvor de mørke malte og noter af chokolade og kaffe kombineres med en markant smag af engelsk lakrids. Denne Baltic Porter har en alkoholprocent på 7,9%.

Smagsprofil og anmeldelser:

  • Aroma og smag: Øllen har en aroma af røg, ristet byg, sød lakrids og chokolade. Smagen er kompleks med noter af lakrids, røg, kaffe og en mild bitterhed fra humlen.
  • Konsistens: Medium krop med en blød og rund mundfølelse, hvilket gør den behagelig at drikke.
  • Brugeranmeldelser: Den modtager generelt positive anmeldelser. På Untappd har den en gennemsnitlig vurdering på 3,6 ud af 5 baseret på 4.619 ratings. Brugerne fremhæver ofte den unikke kombination af lakrids og de mørke, røgede noter, som giver en intens og tilfredsstillende smagsoplevelse​ (Untappd)​​ (Brewver)​.

Anbefalinger:

  • Madparring: Den kan nydes alene eller sammen med kraftige simreretter. Den er også et godt valg som ledsager til retter som østers, hvor den rige smag kan komplementere de salte og umami noter i maden​ (Brewver)​.
  • Specialudgaver: Thisted Bryghus har også eksperimenteret med andre varianter af Limfjordsporter, såsom en der er lagret med egetræ og en anden tilsat Thy Whisky. Disse varianter tilbyder forskellige smagsnuancer og tilføjer yderligere kompleksitet til den oprindelige øl​ (Beerbloggers.dk)​.

Generelt set er Limfjordsporter med engelsk lakrids en populær øl blandt dem, der nyder komplekse, smagsrige portere med en unik twist af lakrids.

Annonce

.

Se også Limfjordsporter Double Brown Stout (den originale) her…

adminteam
adminteam
Articles: 145