Albani Luxus Julebryg

Bryggeri: Albani

Type: Bock

Indhold: 50 cl

Styrke:  5,2 %

Genstande:

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten: “Albani julebryg var en af landets allerførste julebryg. Disse tidlige juleøl er inspireret af den gamle juletradition for god stærk øl. I tidligere tider, kaldte man den slags forkælet øl for ‘godt, godt’ øl. Det dobbelte ‘godt’, kom af at man fordoblede de gode malte og bryggede den med lidt mere omhu. En forkælelse som gav mere kraft og smag. Vi brygger julebryggen samme sted som dengang, i Bryggers Schiøtz’ smukke gamle kirkelignende bryggeri midt i Odense. Derfor har vi også som altid Svaletårnet på etiketten. Glæd dig til at smage denne gyldne julebock, der med sin friskhed og fylde komplimenter både sild og snapsen. Den livlige krop vil gøre underværker ved din julemed.

Toner: Sødmen i denne øl er dominerende, som det ofte gælder for typen synes jeg. Derfra er der meget noget “røget” eller lidt “træfade” overdet mens det “friske”, der er beskrevet mest er en sylighed i toppen uden nogen egentlig fremtrædende smag..

Fylde: Den søde fylde i midten er det mest fremtrædende i den her øl. Det skulle det nu også med denne her type. Udfordringer er dog, at det adskilder sig noget fra det andre nuancer og oplevelsen hænger ikke rigtig sammen.

Udseende: Klar og dyb rød med sparsomt skum.

Bitterhedskala: Opleves meget bitter (4/5)

God til: Som med klassisk bock er denne her øl også velegnet til meget mad, men bliver hurtigt for tung og kvalm, hvis du drikker den alene eller for meget af den.


Albani Luxus Julebryg anmeldelse

Min stjernevurdering: (3/5)

En ret klassisk bock uden de store oplevelser. Samlet indeholder smagen hvad jeg egentlig ville forvente med en markant sødmen af karamel, noget bitterhed og lagret “røg” med lidt syrlighed til sidste. Det er der det hele.

Min begrundelse for vurderingen: Jeg kommer dog ikke helt op og ringe over den her øl. De forskellige dele hænger ikke rigtig sammen, men det er som sådan ikke en dårlig øloplevelse, og skulle den komme på tilbud igen, tager jeg gerne et par stykke med. Det er dog ikke én, jeg ville gå af vejen for at få fat i.

adminteam
adminteam
Articles: 145