Ding Dong Julebryg

Interesant og stærk juleøl…

Our Score

Fuglsangs Ding Dong er en fyldig og stærk julebryg med en “overraskende lethed”, som det hedder i reklameteksten – jeg er enig. Den har en dyb gul farve, en kraftig karamelsødme og en markant julepræget bitterhed. Den er perfekt til sild og stærk ost og leverer en helstøbt juleølsoplevelse.

Bryggeri: Fuglsang (Royal Unibrew)

Type: Bock

Indhold: 50 cl dåse og 33 cl flaske

Styrke: 7,6 %

Genstande: 3,2 og 2,1

IBU: 26 (middel)

Gærtype: Da det er en bockøl, er det sandsynligvis undergæret. Bockøl er traditionelt undergæret, men specifik information om gærtype for denne øl er ikke angivet.

Fra etiketten

Ding Dong er Fuglsangs fyldige julebryg, der på trods af sin relativt høje alkoholprocent har en overraskende lethed. Mørk karamelmalt og aromahumlens duft af frugt afrunder øllen og giver en helstøbt oplevelse, der går klokkerent ind.

Toner: Der er klart den karamel-agtige fornemmelse, men der er også noget bestemt “julet over den”. Jeg kan ikke helt afgøre om det er kanel eller kardemomme, den minder mig om.

Fylde: Der er masser af fylde i den karamelsødme, der fylder det meste af smagen, og der giver øjeblikkeligt billeder af landets julefrokoster.

Udseende: Klar og dyb gul.

Bitterhed: (4/5) – Den er meget bitter.

Min anmeldelse af Ding Dong Julebryg

Man har gjort noget, eller tilsat noget, til den her øl, der giver den en hel klar distinkt ide julefrokost med sild og stærk ost. Øllet ville måske ikke passe til må meget andet, men den lægger sig helt klart og selvsikkert i sin stil.

Min stjernevurdering: (4/5)

Måske er jeg nok en gammel og sur mand, men jeg foretrækker øl, der holder hvad den lover og kun overrasker, hvis det var en del af aftalen. Skal jeg tage en ramme juleøl med til frokost med familien, skal jeg kunne stole på, at den går rent ind.

Den her øl er præcist ved den lover, og den smager præcist som en juleøl skal. Jeg er fan.

Om Ding Dong Julebryg

Dingong Fuglsang Julebryg er en stærk, bockøl-type brygget af Bryggeriet S.C. Fuglsang. Denne julebryg har en alkoholprocent på 7,6 % og er kendt for sin klar og rødgylden farve med et tæt, cremefarvet skum. Smagen er karakteriseret ved en høj humlebitterhed med søde toner af karamel og en kort bittersød eftersmag. Øllen lagres ved 0 grader i op til et år, hvilket giver den en stor fylde og kraftig smag. Alligevel beskrives den som havende en næsten vinøs lethed, hvilket gør den velegnet som ledsager til julefrokostens sild og snaps​​.

På Untappd har Fuglsang Ding Dong Julebryg modtaget en samlet vurdering på 2.86 ud af 5, baseret på over 2000 bedømmelser. Den beskrives som en gyldenbrun julebryg med en fyldig og krydret duft med en antydning af frugt. Du kan finde flere detaljer og brugeranmeldelser på Untappd.

adminteam
adminteam
Articles: 145