Godt Bryg Faxe Juleøl

En meget jævn juleøl, men som du ville forvente den skulle være…

Our Score

Jeg er ikke videre imponret, men det er en juleøl med de forventlige kvaliteter.

Bryggeri: Royal Unibrew

Type: Lager, juleøl (bock)

Indhold: 50 cl

Styrke: 6,0 %

Genstande: 2,0

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Undergæret

Fra etiketten

Godt Bryg serien hylder den stolte danske ølbrygningstradition fra 34 lokale bryggerier, det ældste blev grundlagt i 1832. ”Godt Bryg” brugte man til at beskrive de bedste øl, og de opskrifter har vi ladet os inspirere af. Brygget med gode råvarer, og samme håndværksmæssige stolthed som dengang, tilført det vi har lært om ølbrygning siden. Faxe Bryggeri lancerede i 1939 en stærk julebryg af typen Münchener øl. Den blev relanceret igen i 1950’erne. Glæd dig til at skåle i denne mørke fyldige lagerøl med masser af Münchenermalt. Faxe Julebryg tager udgangspunkt i en opskrift fra 1930’erne, der er baseret på en Münchener-øl. Denne lagerøl har mere maltkarakter og er mørkere, end den lysere pilsnertype, og har en velafbalanceret sødme og humlebitterhed.

Toner: Der er noget kanel eller nellikker over smagen og så noget syrlig frugtigt i baggrunden og kun ganske svag antydning af banan.

Fylde: Betydelig karamelsødmen som er passende for øl-typen.

Udseende: Dyb rødgylden og klar.

Bitterhed: Mest bare sød (2/5)

Min anmeldelse af Faxe Juleøl

Samlet en velfungerende juleøl med præcist det, der skal være i sådan én. En passende sødmen sammen et hint af “julekrydderier”. Den er ikke særlig bitter og passer til højtiden.

Min stjernevurdering: (3-4/5)

Du kan uden tvivl slippe afsted med den her øl til de fleste julefrokoster. Den ligger lige mit i sporet. Men skal du have noget lidt mere særligt, eller noget du får bemærkninger på, skal du finde noget andet. En god øl, men så heller ikke mere.

Om Faxe Juleøl


Godt Bryg Faxe Juleøl er en sæsonbetonet øl, som traditionelt set udgives i forbindelse med juleperioden. Denne øl er produceret af Faxe Bryggeri, et velkendt dansk bryggeri med en lang historie i ølproduktion. Juleøllen fra Faxe er kendt for sin særlige smagsprofil, som ofte inkluderer smagsnoter som karamel, krydderier og måske en snert af frugt. Farven på øllen er typisk mørk, hvilket stemmer overens med den traditionelle stil for juleøl i mange lande. Alkoholprocenten i Godt Bryg Faxe Juleøl ligger normalt på et moderat niveau, hvilket gør den til en populær drik under julefrokoster og andre festligheder i juletiden.

Faxe Bryggeri har gennem årene udviklet forskellige varianter af juleøl, nogle gange med små justeringer i opskriften for at tilføre nye smagsnuancer eller justere på styrken. Det er også værd at bemærke, at denne juleøl typisk markedsføres med sæsonbetonede etiketter og emballage, der afspejler julens ånd og traditioner.

anmeldelser på Untappd med en gennemsnitlig rating på 2,65 baseret på over 10.000 vurderinger.

adminteam
adminteam
Articles: 145