Humlet Jule Lager

Bryggeri: Lottrup (https://lottrupbeer.dk/)

Type: Juleøl

Indhold: 50 cl

Styrke: 6,5 %

Genstande:

Gærtype: Undergæret

Fra etiketten: Lottrup Humlet Jule Lager er noget så sjældent som en undergæret let drikkelige juleøl. Med sin smukke lyse farve, tæt kridhvidt skum og høje karbonering kunne den godt ligne en uskyldig pilsner, men når du først sætter munden til øllen, får du en noget mere fyldig oplevelse.

Duften er blomsteragtig og byder på humlernes lette, bløde grapeagtige bitterhed, der gør øllen særdeles velegnet til julens smagfulde frokostretter.

Toner: Der er lidt af hvert i den her øl. Den starter med noget umami, som du i den her øl mest mærker i ganen. Der er toner af røg og nelliker. Det er korrekt at der er noget frugt i den og uden at jeg kan sætte fingeren på det, at det mere i retning af noget sødt end den grape, der bliver skrevet om

Fylde: Fylden er primært det frugtagtige og en stor del karamel-agtig sødme som sømmer sig for en juleøl. Heldigvis uden at det bliver for kvalm. Afslutningen er ikke alt for bitter – kun lidt.

Udseende: Dyb gul (men i hvert fald ikke rav) og klar med mildt brus og moderat skum.

Bitterhedskala: 3

God til: En juleøl er designet til mad og gerne med en del “nordisk” smag af fisk, kerner og sennep uden alt for mange fremmed kryderier. Personligt synes jeg den passer fint en en hyggelig aften i sofaen eller til en actionfilm og en pose chips.

Historien: 

Min beskrivelse: Som du måske har læst andre steder her på bloggen, har jeg tidligere været hård ved øl fra Lottrup. Den her er jeg dog nødt til at bøje mig for. Lottrup Humlet Jule Lager er en virkelig god oplevelse. Hvis du giver dig selv lov og tager dig tid, vil du have en masse at gå på opdagelse i. 

Jeg har endda kun nævnt det mest fremtrædende ovenfor, hvor jeg synes det mest spændende er i starten for røg/fad blander sig med nelliker og noget kanel og lakridsagtigt.

Min stjernevurdering: (4) 5

Begrundelse for min vurdering: Der er meget at gå på opdagelse i. Den passer i sin kategori, men tilbyder stadig en nuanceret oplevelse, som hvis du giver dig tid, er spændende at gå på opdagelse i. Samtidig vil den passe godt til rigtig mange af højtidens festlige aktiviteter.

adminteam
adminteam
Articles: 145