Jacobsen Maj Bock

Bryggeri: Jacobsen (https://www.jacobsenbryg.dk/)

Type: Bock

Indhold: 50 cl

Styrke: 7,0 %

Genstande:

Gærtype: 

Fra etiketten: Maj-Bock er en kærlighedserklæring til den sydtyske forårsbock. Øllet fremstår krystalklart og korngyldent, og byder på en stor maltkarakter i smag, såvel som duft, godt suppleret af sarte fyretræsnoter fra den tilsatte ædelhumle.

Toner: Smagen er primært det frugtagtige og fyrenålene og frisk græs. Og så er der desværre lige i forbifarten lidt den samme oplevelse i duften som fra de grønne bolcer i et pissioare. Jeg er ked af det, men det var den tanke jeg lige fik. Prøv selv. 

Fylde: Der er en begrænset sødmen i smagen, der fylder godt inden bitterheden sætter ind, og så slutter det hele af med lidt syrlighed igen.

Udseende: Klar og gylden med moderat skum

Bitterhedskala: 4

God til: Mad og frokost – Det er i hvert fald sådan den er markedsført.

Min beskrivelse: Carlsberg har formået at samle en rigtig god øl, der rammer lige ned i påskefrokost-segmentet. De blander noget frisk frugt-agtigt og græs med sødmen i en juleøl. Og de lander den uden at den bliver for tung. Den slipper derfor igennem som en frisk foårsøl, der er god til en frokost.

Min stjernevurdering: 4-5

Begrundelse for min vurdering: Jeg har jo tidligere udtalt meget positivt om Jacobsen-øl selvom jeg egentlig helst ville synes bedst om øl fra mindre bryggerier. Den her øl lander bare rigtig godt. Det er en god bock, der vil passe godt til en frokost og samtidig bevarer noget friskhed, der ikke tager magten fra smagsløgene.

adminteam
adminteam
Articles: 145