Liv og glade dage fra Ølsnedkeren

Jule-staut med kanel…

Bryggeri: Ølsnedkeren

Type: Staut

Indhold: 44 cl

Styrke: 6 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: “Christmas Stout brewed with pale malt, oats and various dark and roasted malt and a bit of lactose for the residual sweetness. The base beer is the same as “Liv og Glade Dage”, but the two beers were split into different fermentation vessels after the boil. After the end of fermentation, we added crushed Ceylon cinnamon stick for that reminiscent Christmas flavour.”

Toner: Kanel-smagen er der indeunder, hvis du giver dig tid. Ellers er der samtidig en syrlighed lige i starten.

Fylde: Fylden er klassisk mørk chokolade-agtig tyngde, der er klassik for staut-øl

Udseende: Dyb mørk svagt rødlig

Bitterhedskala: Middel bitterhed (3/5) – som dog ikke synes voldsom, de sødmen dominerer

God til: Jeg tror faktisk jeg ville nyde den her til julebordet eller til julefrokosten hen imod de varme retter eller osten.

Min beskrivelse: Forholdsvis klassisk staut, der dog ikke ligger så tungt som ellers på grund af sin syrlighed. Kanelet er godt gemt, og jeg ville nemt kunne have overset det (oversmagt?), hvis ikke det stod i beskrivelsen. Det er dog en meget pusigt tilføjelse, der passer godt ind.

Min vurdering: 5/5

Min begrundelse for vurderingen: Har du læse med her før, ved du, at jeg ikke er meget fan af staut, men den her kan jeg altså godt lide. Det kan måske skyldes at den er mere syrlig, og dermed ikke ligger helt så tungt, som typen ellers gør.

Det er rent subjevtivt, i know, men det altså en fordel, at man ikke er helt fyldt, efter at have drukket en øl, eller skal have 3 venner at dele med, for at komme igennem.

Den her kunne jeg godt drikke en mere af – hvis jeg måtte sove til middag efter frokosten.

 

adminteam
adminteam
Articles: 145