Skovlyst Alkoholfri IPA

Bryggeri: Van Pur (https://skovlyst.com/)

Type: Alkoholfri, Pale Ale

Indhold: 50 cl

Styrke: 0,5 %

Genstande:

Gærtype: 

Fra etiketten: Gylden, alkolfri IPA med kraftfuldt hvidt skum og en sødlig maltaroma med karakter af karamel. Øllen fylder godt i munden og har og har en middelkraftig og forfriskende bitterhed samt en skøn humlearoma med duftnoter af citrus, blomster og nåletræer. Øllet fremstår ufiltreret og kan indeholde et naturligt bundfald af gær

Toner: Citrus og nåletræerne vil jeg gerne være med på. Dem kan jeg godt finde. Jeg ved ikke hvor “blomsterne” er, men dem kan du måske finde.

Fylde: Første indtryk er lidt som hvedeøl med ekstra bitterhed. Citrus-fornemmelsen giver en frist forårsagtig øl. Øllet slutter af med en rimelig bittehed, der for IPA-typen dog ikke er opsigtvækkende. Der er heldigvis kun ganske lidt af den brændte smag alkoholfri øl af og til har.

Udseende: Uklar og gul med moderat (ikke kraftfuldt) skum.

Bitterhedskala: Over middel, men ikke på egentlig IPA-niveau

God til: En sommerdag, hvor en pilsner ikke helt er nok.

Historien: 

Min beskrivelse: Jeg synes egentlig den her er mere i familie med hvedeøl end IPA – men det er sikkert bare mig. Den passer godt til forårskov-brandet og dens milde og frugtagtige smag og begrænsede bitterhed.

Min stjernevurdering: 3,5

Begrundelse for min vurdering: Den her øl ligger helt klart i toppen af alkoholdfri øl. Den kan dog godt lige have en snært af den kedelige brændte smag billigere alkoholfri øl får, og derfor får den ikke 4 stjerne rent. Som IPA er den lidt skuffende, men hvis vi kalder den hvedeøl ville det passe bedre.

adminteam
adminteam
Articles: 145