Albani Hvede IPA Anmeldelse (Royal Unibrew)

Syrlig og mild IPA…

Bryggeri: Albani (Royal Unibrew)

Type: Pale Ale

Indhold: 50 cl

Styrke:  4,5 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Albani Hvede IPA er en frisk og humlet ufiltreret India Pale Ale, som er brygget med generøse mængder hvedemalt. Den forfriskende humlearoma af grapefrugt og lime-lyse korn og citrus dominerer, og eftersmagen er stort set uden bitterhed.

 

Toner: Personlig synes jeg, at “citron”, er meget mere fremtrædende end “grapefrugt”

Fylde: Der er kun ganske lidt fylde og sødmen midt i smagen, sammen med noget bittehed. Afslutning er som beskrevet stort set uden bittehed.

Udseende: Lys gul og uklar med mild, men blivende skum

Bitterhedskala: Der er nogen bittehed midt i smagen, en er stort set uden til sidst. (2/5)

God til:  Der må ikke være for meget gang i maden, for det kommer til at overdøve øllet. Som med andre Pale Ales synes jeg, at den passer godt til dansk frokost. Måske til påske og til foråret. Røget ål med purløg og en æggemad på groft rugbrød.

Min beskrivelse: Citronsmagen og bitterheden i midten af smagen er de to mest fremtrædende oplevelser i den her øl. Det bliver lidt som en bitter citronsodavand. Du skal altså være mest forberedt på en syrlig oplevelse.

Min stjernevurdering: Middel (3/5)

Min begrundelse for vurderingen: Personligt håber jeg på en ordentlig lussing af bitterhed, når jeg åbner en IPA. Det bliver man snydt for her. Er du til gengæld til en syrlig oplevelse af en bitter citronvand, er du hjemme her.

Jeg synes hverken øllet rammer den rigtige frugtagtige friskhed, der er i hvede øl, eller når at give ordentlig fri på bitterheden fra en Pale Ale.

Den her øl er altså hverken eller, men hvis det er det du kan lide…

adminteam
adminteam
Articles: 145