Grimbergen Blanche 

Bryggeri: Carlsberg (https://www.grimbergenbeer.com/)

Type: Hvedeøl

Indhold: 75

Styrke: 6,0 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Grimbergen Blanche er en uklar orangegylden hvedeøl og skænker et tæt hvidt skum. Øllen dufter friskt og syrligt af koriander og citrus med en smule krydret efterspil. Smagen byder på en blød mundfylde med en frisk syrlig sødme og en diskret snerpende eftersmag. Grimbergen Blanche henter sin inspiration i de klassiske belgiske witbier bl.a. ved brugen af krydderier og er en fantastisk tørstslukker til varme dage.

Toner: Det hele starter med en meget overvældende duft og smag af banen. Derfra starter noget citrus-agtigt – måske lime. Der er også en antydning af karamel et sted i bunden. Bitterheden til sidst er begrænset, men kan spores.

Fylde: Banan-smagen er meget fremherskende sammen med den friske citrus i midten. Afslutning er kortfattet.

Udseende: Klar tåget strågul med kun lidt skum, men prikker længe på tungen.

Bitterhedskala: 3

God til: Sushi og andre lette retter og som drik i solen.

Historien: 

Min beskrivelse: Smagsoplevelsen hænger ret godt sammen her. Den syrlige citrus hænger godt sammen med resten. Starten er meget tydelig én enkelt smag, hvilket undrer mig og personligt savner jeg noget bitterhed i afslutningen. Kan du dog ikke lide dét, bliver du skånet meget her.

Min stjernevurdering: 3

Begrundelse for min vurdering: Jeg kan godt lide banan – som banan! Men mit slik og min øl skal ikke smage af det. Det er en virkeligt besynderligt valg, synes jeg. Særligt når det er SÅ fremtrædende som her. Resten af oplevelsen er hæderlig og det hele hænger sammen som en god hvedeøl, der er en fin oplevelse. Som med de andre Grimbergen-øl kommer vi ikke udenom, at den kraftige markedsføring og overdrevne brug af munke i det grafiske materiale trækker ned. Det har jo ikke noget med smagen at gøre, men du må se min anmeldselse igennem de briller, at jeg nok var lidt skuffet allerede på forhånd. Grimbergen er altså en virkelig god hvedeøl – hvis du altså kan lide smagen af banan.

adminteam
adminteam
Articles: 145