Påskesten fra Thisted Bryghus

Påskeøl med dyb karamelsødme…

Our Score

Dyb og mørk bock, der næste lige så godt kunne være en poter eller staut. Den er sød og fyldig, og vil måske blive for kvalmenede til fed mad, som den ellers er forslået til.

Annonce

.

Bryggeri: Thisted Bryghus

Type: Bock

Indhold: 50 cl

Styrke: 6,8 %

Genstande:

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten

Påske Stenøl er det første påskebryg i verden lagret med lavasten. Stenøllet har med sin afbalancerede harmoni opnået helt nye smagsdimensioner. Samspillet mellem lavasten, humle- og maltsorter giver en fløjlsblød og eftertragtet smag.

Toner: Syrlig uden egentlig at være frugtig, og med ret fremtrædende karamel.

Fylde: Det runde og fylde fra karamellen er det mest dominerende.

Udseende: Dyb brun og uklar med beige skum.

Bitterhed: Kun lidt bitter (2/5)

God til: Som påskeøl, er den vel god til en frokost, og der kan godt være meget sennep og peber på, for der er en del modspil at komme efter her. Af andet med skulle det nok være noget med en god sovs til.

Annonce

.

Min anmeldelse af Påskesten

Min beskrivelse: Man har formået at få øllet til både at have en del karamel-fylde og smage af noget uden at den når at blive rigtig kvalmende og dominerende. Det gør den til en rigtig god medspiller i en froskost, synes jeg.

Andre steder er øllet beskrevet som en “guldøl”. Det er jeg ikke enig i. Den er for “dyb” i både farve og karamel-smag. Den er noget andet. Jule/påskeøl passer meget godt.

Min stjernevurdering: (4,5/5)

Jeg synes personligt, at det her er en rigtig vellykket øl, der er godt balanceret. Og særligt er jeg glad for at karamel-fylden træder tydeligt frem, uden at den tager oplevelsen fra mad eller hvad du ellers har gang i.

Jeg kan komme igennem hele flasken uden at få lyst til at børste tænder. Det er et godt skridt.

Ej seriøst, den fylder og smager af noget uden at blive kvalmende og påtrængende. Godt klaret.

Om Påskesten

Påskesten fra Thisted Bryghus er en unik øl, som er lagret med lavasten, hvilket giver den en fløjlsblød og eftertragtet smag. Denne metode har tilført nye smagsdimensioner, især med noter af karamel, der gør den ideel til påskens frokoster og varme retter med kylling eller lam​ (Thisted Bryghus)​.

Online bedømmelser viser, at Påskesten generelt er godt modtaget, selvom meningerne varierer. På Untappd har øllen en gennemsnitlig vurdering på 3,1 ud af 5 baseret på over 2.800 bedømmelser​ (Untappd)​. På Pint Please får den også ros, her med vurderinger der strækker sig fra 3,2 til 4,0 afhængigt af anmelderen​ (Pint Please)​.

Annonce

.


Søren
Søren

Hej, jeg er Søren – far og dedikeret ølentusiast. Her på underkapslen.dk deler jeg mine ærlige og personlige oplevelser med hver eneste øl, jeg falder over. Fra hjemmebryg til specialøl, mine ord er lige så autentiske som de øl, jeg anmelder.
Læs mere her...
Instagram / LinkedIn

Articles: 8