Svaneke Stout

Bryggeri: Svaneke Bryghus

Type: Staut

Indhold: 50 cl

Styrke: 5,7 %

Genstande: 1,9

Gærtype: Undergæret

Fra etiketten: Vores Stout er en anderledes fortolkning af artsfællerne fra de britiske øer, idet den er er undergæret og mindre tung – den minder nærmest om en schwarzbier. Transperant sort og med nuander af kaffe, chokolade og maltbolche.

Toner: Jeg kan ikke finde “chokoladen”, som bliver nævnt – der er måske lidt i duften, men maltbolcherne vil jeg gerne være med til. Hvis øllen har en smag af kaffe, er det i hvert fald den sure instant-smag af slagsen. Øllet starter frisk, ruller hurtigt over i en blanding af sødmen og bitterhed bagerst og på siderne af tungen.

Fylde: Typen og farven snyder. Kender du følelsen af at løfte en på en mælkekarton, du tror er fyldt, men så er den tom? Det er den samme oplevelse med den her øl. Du tager en dyb indånding og varsler dine smagsløg på en tung omgang, men overgrebet udebliver. Det er ikke nødvendigvis nogen dårlig oplevelse, jeg ender bare med ikke rigtig at vide, hvor jeg skal lægge min holdning.

Udseende: Dybrød, næsten sort. Højt flot skum, der dog hurtigt forsvinder.

Bitterhedskala: (3-4/5) Dens sødmen dækker noget over bitterheden, men står den alene, kommer der en del til sidst

God til: Jeg drak min til at stykke chokoladekage med glasur og slik. Det virkede forbløffende godt. Måske vil den også være god til udvalgte desserter, hvis de har en vis tyngde – chokolademousse eller flødeis måske. De forslåede simreretter er nok heller ikke nogen skidt ide.

Min beskrivelse: Som nævnt ved jeg ikke rigtig hvor jeg skal placere den her øl. Jeg kan faktisk godt lide den, men måske fordi jeg aldrig har været rigtig fan af stout-øl. Den her er nemlig noget “flad” for sin type, og det er ikke nogen egentlig dårlig ting.

Min stjernevurdering: (3-4/5)

Min begrundelse for vurderingen: Øllen skiller sig ud ved ikke at passe ind i sin kategori. Det er måske ikke den mest oplagte måde at få topscore på. Det er bestemt en god øl og den er bestemt stadig på listen, næste gang jeg har vennerne til herremiddag.

adminteam
adminteam
Articles: 145