Ørbæk Colonial IPA

Øllet der gerne ville have være en kop te…

Bryggeri: Ørbæk

Type: Pale Ale

Indhold: 50 cl

Styrke: 4,8 %

Genstande:

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten:

Toner: En overvældende oplevelse af grøn te og græsplane

Fylde: med lidt god vilje er der en sommer og blomster agtig oplevelse, der ved første møde mest føles som bare … græs.

Udseende: Dyb gylden

Bitterhedskala: (3/5)

God til: Orientalsk mad


Ørbæk Colonia IPA anmeldelse

Min stjernevurdering: (3/5)

Jeg ville rigtig gerne kunne lide den her øl, men oplevelsen er bare som grøn te, der har trukket for længe. Det er bitter uden formål og hænger ikke sammen med resten af oplevelen. Beklager.

Om Ørbæk Colonia IPA

Ørbæk Colonia IPA får blandet feedback fra folk online. På Untappd har denne IPA – English en vurdering på 3.1 ud af 5 baseret på 1,578 ratings, hvilket indikerer en generel positiv modtagelse blandt brugerne​ (Untappd)​.

På den anden side beskrives Colonial IPA som en traditionel IPA brygget efter gamle engelske brygtraditioner med tilføjelse af amerikansk humle for at give øllet en mere frugtig smag. Det nævnes, at øllet har en fyldig smag med god bitterhed og antydninger af grapefrugt fra Cascadehumlen, hvilket tyder på en kompleks og nuanceret smagsprofil​ (Aarstiderne)​.

Ørbæk Bryggeri, som står bag Colonial IPA, blev grundlagt i 1906 og har gennemgået mange ejerskaber, indtil Niels og Nicolai overtog det i 1996. De begyndte at producere øl i 2001, med et fokus på økologiske produkter. Selvom bryggeriet i dag er moderniseret, bevarer det stadig det historiske udstyr og malteri, hvilket giver mulighed for at producere små serier af spændende øl​ (Aarstiderne)​.

Den blandede modtagelse tyder på, at Ørbæk Colonia IPA kan appellere til forskellige smagspræferencer, og at individuel smag spiller en stor rolle i modtagelsen af denne øl.

adminteam
adminteam
Articles: 145