Indslev Pale Ale Hvede IPA

Bryggeri: Indslev Bryggeri ()

Type: Pale Ale

Indhold: 50 cl

Styrke: 5,5 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Hvede I.P.A. er, som resten af vores sortiment, en fuldblods hvedeøl. Det er en utraditionel øl, brygget med afsæt i den engelske pale ale, hvilket gør øllet mere humlet end den normale lyse hvedeøl. Øllet er lyst gyldent og humlet med tysk og amerikansk humle. Hvedeøllets bløde sødlige præg, i kombination med det bitre og aromatiske fra humlerne, giver en rund og fyldig øl med en aromatisk kant og en let bitter eftersmag.

Toner: Duft og den primære smag kører i en meget tydelig syrlige og citron-agtige smag og duft.

Fylde: Fylden er domineret af en bitterhed i gangen og en karamel-agtig sødmen på tungen.

Udseende: Uklar gul, med begrænset skum.

Bitterhedskala: 4

God til: Jeg ved faktisk ikke halt hvad jeg skal sige her. Det syrlige er sommeragtigt til en fortovscafe, men det bitre er til en god frokost eller en god burger, men delene passer ikke rigtig sammen, så det er svært at sætte en præcis finger på.

Min beskrivelse: Øllet er  mest solgt som en IPA med hvede-øl smag, men brygning er åbenbart bayersk. Det passer med at der er en del sødmen i smagen sammen med det bitre. De har desuden fået en syrlighed frem i en styrke meget få andre kan hamle op med.

Min stjernevurdering: 3

Begrundelse for min vurdering: Den her øl er en lidt mærkelig oplevelse. Den ikke bare sætter sig mellem to stole. Den sætter sig mellem 3. Det er bestemt ikke nogen dårlige øl som sådan, men de måtte godt bestemme sig. Det er en sjov oplevelse, men den kan som sådan ikke rigtig anbefales til noget, da den ikke rigtig passer ind noget sted. Særligt er blandingen af den bayerske oplevelse med det søde sammen med det bitre fra IPA’en, der ikke passer sammen. Ingen af delene får rigtig plads for hinanden.

adminteam
adminteam
Articles: 145