Fur Frokost

En egentlig sammenhængende, men dog skuffende frokost-øl…

Our Score

Oplevelsen er lidt tilbageholdende, da øllet ikke træder frem på nogen fronter. Oplevelsen hænger sammen, og Fur Frokost er egentlig en fin øl, men desværre også lidt jævn.

Annonce

.

Bryggeri: Fur Bryghus

Type: Pale Ale

Indhold: 50 cl

Styrke: 2,6 %

Genstande: 0,9

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret

Fra etiketten

FUR FROKOST er en øl med lav alkoholprocent og kraftig ølsmag. Forsidebilledet er et fossil en sild, fundet i moleret på Fur. Fossilet er mere 55 mio. år gammelt. På Limfjordsøen Fur er vandet filtreret gennem lag af vulkansk aske og moler. Årtusinde forædling. Det er en af hemmelighederne i FUR øl- FUR bryghus er et moderne bryggeri, der værner om traditionerne. Opbevares mørkt og køligt. Nydes ved 7-12*C

Toner: Svag frugtagtig af noget, der minder om fersken. Med lidt god vilje, kan man ane noget vanilje også.

Fylde: Fylden er begrænset, men er ellers mest i retning af klassisk karamelsødmen.

Udseende: Dyb ravgylden og klar med begrænset skum

Bitterhed: Øllet opleves ikke bitter (2/5)

Annonce

.

Min anmeldelse af Fur Frokost

Øllet er som egentlig en fin oplevelse og til en frokost med nogen, der ikke synes meget om øl, kan det være et godt valgt. Det er et plus at den har en lidt lavere alkoholprocent, men desværre er der også sparet på meget i smagen og samlet gør øllet ikke meget væsen af sig. Der er kun hurtigt forbigående frugt, næsten ingen bitterhed (for IPA-typen) og en ellers dominerende sødmen, som ellers klæder bock og staut bedre..

Min stjernevurdering: (3/5)

Egentlig ikke en dårlig øl og oplevelsen hænger sammen. Den er en god begynder øl, for den smager ikke af meget på nogen fronter. Jeg er mest bare skuffet.

Om Fur Frokost

“Fur Frokost” er en øl fra det danske bryggeri Fur Bryghus, som ligger på Fur, en lille ø i Limfjorden i Nordjylland, Danmark. Fur Bryghus er kendt for at brygge et bredt udvalg af øl, fra pilsnere til stouts og alt derimellem, ofte med lokale ingredienser og med en stærk forankring i lokalområdet (kilde).

Fur Frokostøl er designet til at være en let drikkelig øl, som navnet antyder, egnet til frokost eller lette måltider. Den præcise type, alkoholprocent, og smagsprofil kan variere, da bryggerier ofte eksperimenterer med deres opskrifter, men generelt vil en frokostøl være let og forfriskende med en moderat alkoholprocent (kilde).

Untappd har Fur Frokost en rating på 3 ud af 5 baseret på 969 ratings, hvilket indikerer en generelt positiv modtagelse blandt brugerne, selvom den specifikke IBU-værdi (International Bitterness Units) ikke er angivet​​. Anmeldelser på Pint Please giver øllen blandet feedback med ratings, der varierer fra 2,2 til 3,0 ud af 5, hvilket reflekterer brugernes forskellige smagspræferencer​​.

Annonce

.
adminteam
adminteam
Articles: 145