Anarkist Juicy Galaxy Hazy Double IPA: Anmeldelse og fakta

Bryggeri: Royal Unibrew

Type: IPA

Indhold: 50 cl

Styrke:  7,3 %

Genstande:

IBU: 63

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten: Denne gang har vi presset vores udstyr til det maksimale og lavet en kraftig double IPA (DIPA) med al den humle, den kan trække. Vi har brugt klassiske humler som Simcoe, Mosaic og Citra og kombineret dem med den australske Galaxy, som tilsammen giver en aromabombe af tropiske frugter, citrus og bær. Vi har også valgt at tilsætte laktose (mælkesukker) for at give en fyldig og cremet krop til at bakke op om den juicede karater.

Toner: Den primære oplevelse er mango-agtig og den reklamerede smag af “tropiske frugter” er ikke helt ved siden af.

Fylde: Den voldsomme sødmen er meget dominerende, som sikkert kommer fra det tilsatte sukkerstof. På den måde går den også fri af de klassiske karameltoner.

Udseende: Uklar og orange-gul uden videre skum

Bitterhedskala: Bitter (4/5)

God til: Modsat mange IPA’ere er den her svær at sætte til mad. Den voldsomt dominerende sødmen gør den ret anmassende. Måske kunne en velkomstdrink før maden måske være en ide.


Anarkist Hazy Double IPA anmeldelse

Min stjernevurdering: (3/5)

Hvis man er uforberedt kan den her øl godt være en ret voldsom oplevelse. Det er på en måde også sådan den er markedsført. Man har valgt nogle meget juice-agtige og søde humler og oven i det tilsat sukker. Oplevelsen bliver altså en kombination og tropisk juice med en voldsom sødmen efterfulgt af en mere klassisk øl-bitterhed.

Min begrundelse for vurderingen: Jeg er ikke stor fan af den her øl. Ikke fordi det som sådan er en dårlig øl. Tvært imod faktisk, men det er en lidt rodet oplevelse. Er du til søde øl, er den her måske din smag. Skal du bruge en øl, som passer godt ind i et sæt med mad, hygge og venner, er det her ikke den øl, du leder efter.

Øllet er meget anmassende og kræver opmærksomhed. Det er ikke min stil, men der det hvad du leder efter, er den her øl perfekt.

adminteam
adminteam
Articles: 145