Skovlyst Brown Ale Bøgebryg

Bryggeri: Van Pur (https://skovlyst.com/)

Type: Brown Ale

Indhold: 50 cl

Styrke: 5,2 %

Genstande:

Gærtype: 

Fra etiketten: Første gang jeg bryggede BøgeBryg, gærede jeg øllet på nyudsprungne bøgekviste. Tiden og skoven viste mig senere, at det var den bøgetræsrøgede malt der gav den helt rigtige karakter til denne herlige og velhumlede Brown Ale.

Toner: Ved første snus mindede duften mig om dampende majenselage og tiden da jeg arbejde på landet på Østfyn – enblanding af mælkesyre og sødlig majs. Ellers har smagen lidt fersken over sig.

Fylde: For typen og farven er øllet forholdsvis frisk og frugtagtig. Den slutter i moderat bitterhed.

Udseende: Dyb gylden nærmest rød med mild brus og næsten ingen skum

Bitterhedskala: Ca midt i

God til:

Historien: 

Min beskrivelse: Navnet passer måske meget godt. Det er en let øl uden den store tyngde til trods for typen, der slutter i en middel bitterhed. 

Min stjernevurdering: 4

Begrundelse for min vurdering: Generelt en god øl synes jeg, men den er heller ikke noget særligt. Du slipper let afsted med den her øl, hvor de fleste kan være med. Brown Ale skulle jo egentlig være lidt mere og smagen er da også mere end en pilsner, men det er så også det.

adminteam
adminteam
Articles: 145