GB IPA

Bryggeri: Gourmetbryggeriet (https://gourmetbryggeriet.dk/)

Type: Pale Ale

Indhold: 75 cl

Styrke: 8,0 %

Genstande: 4,0

Gærtype:

Fra etiketten: Gourmetbryggeriets Indian Pale Ale er en ufiltreret gylden øl, med en frisk, bitter eftersmag og en uovertruffen balanceret smag. Nydes til f.eks. grillet kylling, salater med kød eller som appetizer. Anbefalet temperatur for størst nydelse 5-7 C

Toner: Efter at have smagt på den noget tid dominerer bitterheden hele smagen. Den startede ellers frisk og lidt “sommer”agtig med frugt og græs …eller hvad man nu skal kalde det.

Fylde: Frugten er lidt sjov i starten, da den ellers mest minder om en klassisk hvedeøl. Det er dog hurtigt væk. Det er korrekt at øllen er afbalanceret og den ret dominerende bitterhed passer forbløffende godt til.

Udseende: Tåget svag gylden med overdrevet meget skum og mild brus.

Bitterhedskala: 4

God til: Der står “grillkylling” og det kunne jeg måske godt se – det har jeg bare ikke fået siden en gang i 90’erne, men det er måske bare mig, der ikke er med på moderne. Appetizer har jeg ikke prøvet, men det virker som en god ide. Ellers er en burger, barbeque og rige wok-retter måske også en mulighed.

Historien: 

Min beskrivelse: Se fylde

Min stjernevurdering: 4

Begrundelse for min vurdering: Denne IPA ligger i den bedre ende. Den klare bitterhed høre hjemme i den her øl, men den forsagtige øl i starten forvirre. Det trækker dog mindre ned, da det hele faktisk hænger meget godt sammen.

adminteam
adminteam
Articles: 145