The Sound of Mosaic IPA

Bryggeri: Viborg Bryghus ()

Type: Pale Ale

Indhold: 50 cl

Styrke: 6,2

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Denne India Pale Ale er brygget efter “SMaSH” princippet, hvilket betyder “Single Malt and Single Hops (Humle)”. Den er tilsat finest Mosaic Humle. Både før og efter kogningen, og slutteligt er tørhumlet i vildskab. Naturligvis ufiltreret.

Toner: Øllet har den klassiske af juice, som de fleste steder bliver kaldt “fersken”, men som jeg synes minder mere om ananas. Og så er den bitter så kinderne fløjter.

Fylde: Som for andre klassiske IPA, er smagen domineret af bitterheden, der ret hurtigt tager over. Udover frugtsmagen i starten, er der ikke meget bund eller fylde i midten, men det skal der heller ikke nødvendigvis være i den her type øl.

Udseende: Dyb gul med sparsomt skum, men langvarrig prikken.

Bitterhedskala: Top. 5

God til: Jeg spiste en billig hjemmelavet ristet hotdog med det hele til den her, men ellers ville vok, indisk og dansk frokost nok også gå godt. Både noget fed og noget sød ville gå godt til bitterheden.

Historien: 

Min beskrivelse: Jeg ved hvor meget jeg har givet for den her øl, så jeg vil virkelig gerne synes om den. Det gør jeg nu heldigvis også. I modsætning til mange andre IPA’er, der gerne vil være lette og sommer-agtige, tør den her at være klassisk IPA, med fuld skrald på styrken. Det kan jeg godt lide. Frugtsmagen i starten passer godt til, men ud over det, har øllet ikke så meget andet at byde på.

Min stjernevurdering: 4-5

Begrundelse for min vurdering: Godt udført IPA med præcis det, men forventer af typen. Ikke så meget lir og blær – bare stilren øl, der smager godt. Bingo.

adminteam
adminteam
Articles: 145