Limburgse Witte

Bryggeri: Brouwerij Cornelissen (https://brouwerijcornelissen.be/)

Type: Belgisk Wit

Indhold: 50 cl

Styrke: 5 %

Genstande:

Gærtype: Overgæret

Fra etiketten:

Toner: Den duft en lille smule syrligt og min første tanke var citron, men så alligevel ikke. Men noget citrus i hvert fald. Smagen er rigtig sød og fyldig med en moderat bitterhed til sidst, der ikke dominerer. Og så skulle der være noget koriander i, som jeg faktisk godt kan finde, hvis jeg leder.

Fylde: Her kan man rigtig snakke om fylde, der af og til kan være svær at finde i andre øltyper. Smagen har 3 niveauer og med hemmelige overraskelser. Fylden er sød og med en god, men ikke dominerende bitterhed.

Udseende: Uklar lyst gul med gange lidt skum

Bitterhedskala: 3-4

God til:

Historien: 

Min beskrivelse: Den her øl er en særlig god oplevelser, for der er mere at komme. Smagen er delt ind i 3 og det hele hænger godt sammen. Som med mange andre belgiske øl, er midten meget sød – alt rigtig sød. Det skal du selvfølgelig kunne lide, for at det giver mening, men det passer ind med resten. Samtidig er den ikke blanket for smagen af øl og bitterhed til sidst. Samtidig er koranderen og nogle andre krydderier, jeg ikke helt kan bestemme, med til at give noget, du kan gå på opdagelse i.

Min stjernevurdering: 4-5

Begrundelse for min vurdering: Den her hænger bare rigtig godt sammen. Der er noget at gå på opdagelse i. Den er syrlig, den er sød og den er bitter, og der er spændende toner af krydderier. Jeg kunne godt give den her 5 stjerner, men den ret markante sødme, er ikke altid lige min kop te. Den passer rigtig godt ind her og er en behagelig del af oplevelsen. Helt subjektivt dog, trækker det lige et pr procent fra førstepladsen – men det er småting.

adminteam
adminteam
Articles: 145