Grimbergen Blonde

Bryggeri: Carlsberg (https://www.grimbergenbeer.com/)

Type: Blonde, belgisk øl

Indhold: 75

Styrke: 6,7 %

Genstande:

Gærtype: Overgæret

Fra etiketten: Grimbergen Blonde er en smuk gyldenblond øl af belgisk type. Duften er domineret af tydelige frugtige noter af banan og syltede pærer. Smagen er rund og sødmefuld fulgt af en mild behagelig bitterhed. Øllet er velegnet til braiseret og ovnstegt svinekød og kylling. Øllet er også meget velegnet til sandwich med fed fisk f.eks. laks eller til salater med rejer og skaldyr.

Toner: Salgssnakken er nok lidt overgjort her og alle de frugter, der er nævnt, er svære finde. Jeg bliver mødt af noget fersken, som måske er det “honningmelon”, de skriver om. Derfra dominerer en karamel-agtig sødmen. Der er kun lidt bitterhed til sidst.

Fylde: Den overvældende del af fylden er en den lidt brændte karamel-sødmen i midten.

Udseende: Klar lys gylden med stor mængde skum.

Bitterhedskala: 2

God til: De skriver svin og fed fisk. Det er nok ikke ved siden af, dog vil meget klassisk dansk fed mad være for meget til den markante søde øl. Noget mere syrlig med eller salater, vil nok også gøre sig godt.

Historien: 

Min beskrivelse: Smagsoplevelsen hænger som sådan godt sammen her. Den frugtuge fersken i starten, gør øllet interessant. Personligt er jeg ikke meget for den dominerende sødmen og jeg savner jeg noget bitterhed i afslutningen. Kan du dog ikke lide dét, bliver du skånet meget her.

Min stjernevurdering: 4

Begrundelse for min vurdering: Af alle de Grimbergen Carlsberg laver, er den her den mindst forfærdelige. Personligt er jeg ikke meget for den meget søde øl, men jeg forstår, at det passer til stilen og er klassisk for belgisk øl. Grimbergen Blond er en god oplevelse, men ikke noget, jeg vælger fremover.

adminteam
adminteam
Articles: 145