Amerikansk Lager fra Albani

En lagerøl, der holder præcist hvad den lover…

Bryggeri: Albani (Royal Unibrew)

Type: Lager

Indhold: 50 cl

Styrke:  5,0 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Amerikansk Lager fra Albani er en skøn øl med en flot, ravgylden farve og et tæt, cremefarvet skum på toppen. Den er brygget med inspiration fra den amerikanske vestkyst og er en forfriskende lager med nøje udvalgte malte samt fine humletyper. De giver øllen en indbydende eksotisk aroma samt en intens humlesmag..

Toner: Oplevelsen er en smule syrlig, men ikke meget før sødmen tager over.

Fylde: Afrundet og næsten jule-ølsagtig i afslutningen. Jeg har egentlig svært ved at sætte ord på hvad den mest minder om – bare en afrundet sødmen.

Udseende: Rødlig gylden og næsten klar med begrænset skum, men prikker længe på tungen

Bitterhedskala: Bitter (3/5)

God til: Det her er en rigtig god frokost-øl – lige til at tage en middagslur på

Min beskrivelse: En forholdsvis klassisk classic, med en syrlig antydning af citron eller fersken. Smagen er dog primært præget af en afrundet sødmen, som undgår de klassiske karamel, som ellers findes i mange øl. BItterheden er lige at mærke, uden at den tager over som i eksempelvis IPA.

Min stjernevurdering: Fabelagtig (5/5)

Min begrundelse for vurderingen: Her har vi en øl, der kan lige præcis dét, den lover. Det er en lager øl med en passende balance af noget syrligt frugt i starten, en afrundet sødmen sammen med en passende bitterhed, der passer lige til typen af øl.

Jeg kan virkeligt godt lide den her øl, og den kommer på bordet her til påske. Sådan er det.


adminteam
adminteam
Articles: 145