Mosaic IPA fra Albani (Royal Unibrew)

Syrlig og mild IPA

Bryggeri: Albani (Royal Unibrew)

Type: Pale Ale

Indhold: 50 cl

Styrke:  5,7 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Frisk og humlebitter fynsk inspireret India Pale Ale. Brygget med gavmilde mængder af delikat Mosaic humle og udsøgte malte, der tilsammen giver en yderst velsmagende og fyldig øl. En vaskeægte tørstslukker – dog ikke fra Indien.

Toner: Der bliver altid snakket mango-smag når man nævner IPA. Her kunne jeg faktisk godt være med på den. Der er ikke mange tone at beskrive i den her øl. Den er domineret primært at bitterheden og så er der et svagt spor af grannåle.

Fylde: Der er kun ganske lidt fylde og sødmen midt i smagen på siden af tungen. Bitterheden slutter af som sædvanligt på Pale Ales. Fylden er mest af alt optaget af bitterheden. Efter et par mundfulde får den også lidt tør smag af røg.

Udseende: Klar og dyb gylden med kun lidt skum.

Bitterhedskala: Bitter (4/5)

God til: Ikke rigtig noget. Froskost uden for meget pang, måske.

Min beskrivelse: I sammenligning med andre IPA’er er den her øl lidt simpel. Jeg mener at den kun byder på to smagsnuancer. Der er lidt frugtige mango i starten. Det er hurtigt og så kommer bitterheden, som er klassisk nok for øl-typen.

Øllet er flot i glasset med sin meget dybe farve og har en god bitterhed for en IPA, men så stopper den positive oplevelse også der. Det her er ikke nogen dårlig øl, men den er simpelthen for kedelig og den smager stort set kun bittert. Den mindede mig lidt om duften af en billig deodorant, jeg brugte i 90’erne, så er du opmærksom får du lidt duft af grannåle.

Ud over det, er der ikke så meget andet, at komme efter i den her øl.

Min stjernevurdering: Middel (3/5)

Min begrundelse for vurderingen: Det her er en øl, du kan snige ind til de fleste frokoster uden at blive skældt ud. Den gør ikke meget væsen af sig, og nye IPA-drikkere kan starte her.

Den er simpel og har ikke så meget at byde på. Det er måske godt for nogle, men jeg synes den fremstår lidt kedelig. Ikke en dårlig øl, bare heller ikke én der overrasker på nogen vis.

Skal du drikke en IPA, kan det godt betale sig at bruge lidt mere end hvad den her sixpack med IPA koster. Albani laver en af de bedste pilsnere, så jeg havde ventet mig mere. Den her øl er bare bitter, røget med en duft af billig deo. Den er ikke dårligt. Den er bare kedeligt. Slet og ret.

adminteam
adminteam
Articles: 145