Roulv fra Bryggeriet Frejdahl

Porter med fuld drøn på smag og oplevelse…

Bryggeri: Bryggeriet Frejdahl (Vestfyns Bryggeri)

Type: Porter

Indhold: 75 cl

Styrke: 9,0

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Baltic Porter med røgmalt og whiskyfadlagret dansk mjød. Kraftfuld og saftig smag, der skaber en eksplosion af nuancer i munden. Chokolade, rosiner, svesker og blommer til røgaroma fra fynsk hvedemalt røget på bøgetræ. Brygget af fynsk bygmalt, fynsk hvedemalt samt dansk mjød. En ægte smagsoplevelse til dem der elsker øllets smagfulde og sanselige natur.

Toner: Der fuld drøn på sødmen af karamel og sveske/rosin-delen og slutter på rugbrød og røg.

Fylde: Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte. Der er så meget at tage fat på. Det startede med chokolade og karamel gik hen over det der sveske-smag, de nævner og slutter på smagen af mørkt rugbrød og røg.

Udseende: Kulsort med brun skum. Hverken skum eller brus heler længe.

Bitterhedskala: 3

God til: Desserten – og du skal dele den med dine gæster. Det herl øl vil tage magten fra det meste mad, men tager du den lidt som portvin til isen eller citronfromagen, vil den passe godt.

Historien: 

Min beskrivelse: Der sker virkeligt noget i den her øl, og da jeg smagte den sad jeg i et campingfortelt så varmt, at der var risiko for spontan overtænding. Det var en dårlig ide, og gjorde ikke øllen ret. Det her øl er et hel måltid i sig selv, og du bår give den den plads, den fortjener. Det betyder også at du ikke skal spise en hel masse til, men du kan bestemt heller ikkelade den gå rundt en varm sommerdag. Der er så meget at gå på opdagelse i her. Det er vildt spændende, men hav et glas koldt vand klar – du bliver tørstig.

Min stjernevurdering: 5

Begrundelse for min vurdering: Jeg er normalt personligt ikke meget for den her type øl, da den vælter alt andet, og kræver opmærksomhed. Det er måske netop også den styrke og Vestfyns er virkelig lykkedes med at putte meget smag ind her.

adminteam
adminteam
Articles: 145