Abbaye des Rocs Grand Cru

Bryggeri:  ()

Type:

Indhold: 33 cl

Styrke: 9,5 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Brasserie des Rocs Grand Cru er en rig Belgisk Brown Ale med kompleks frugtaroma af kirsebær, rosiner, ferskner, og diverse tørrede frugter, snøret med honning og karamel.

Smagen er glat med rige varianter der minder om kirsebær dyppet i karamel, med noter af chokolade, ristede mandler og en antydning af melasse

Toner: En stor del er karamel og noget røget eller træ til sidst. Et sted i bunden finder jeg også noget syrligt som æblecider. De omtalte kirsebær og chokolade, kan jeg ikke finde i smagen.

Fylde: Som med andre klassiske belgiske øl fylder den søde karamel rigtig meget i midten. Der er meget andet at gå på opdagelse i og den røgede smag i ganen er også fremtreden. Med lidt tålmodighed findes der også noget frugtagtigt i den.

Udseende: Dyb rød med moderat skum og den del brus.

Bitterhedskala: 2

God til:

Historien: 

Min beskrivelse: Øllet er temmeligt overvældende i starten og den dominerende karamel fylder det meste. Resten af smagende virker lidt som en eftertanke, men er interssant at gå på opdagelse i. Det passer godt med at du bør drikke den langsomt. Med den høje alkoholprocent, kan den slå dig ud, hvis det går for stærkt. Giv dig tid og opdaget øllet. Gør du ikke får du udelukkende karamel.

Min stjernevurdering: 3-4

Begrundelse for min vurdering: Som vist nogle gange har skrevet her på bloggen er belgisk øl ikke lige min kop …øl. Det betyder ikke at det her er en dårlig øl – bare ikke min smag. Den dominerende karamel fylder det hele – næsten i hvert fald. Det betyder at man virkelig skal lede efter de andre smage og “kirsebærene” fandt jeg slet ikke. Slet ikke nogen dårlig øl, og skal du drikke dig fuld, er du hurtigt i mål med den her – bare alt for sød karamel til mig.

adminteam
adminteam
Articles: 145