Erdinger: WeiBbier

Bryggeri: Erdinger (https://de.erdinger.de/)

Type: Hvedeøl

Indhold: 50 cl

Styrke: 5,3

Genstande: 1,7

Gærtype:

Fra etiketten: Erdinger Weissbier mit feiner Hefe er en klassisk bayersk hvedeøl. Øllet brygges på en blanding af hvede og bygmalt og eftergærer på flasken. Farven er gylden, skummet tæt og hvidt og smagen let frugtagtig. Erdinger mit feiner Hefe bør skænkes med forsigtighed i et originalt Erdinger Glas

Toner: Smagen er meget syrlig og tenderer kun ganske svagt banan, som andre hvede øl kan finde på. Den er frugtig, men ikke “blomstret” i smagen

Fylde: Fylden starter med det syrlige og går over i en svag sødmen og en meget begrænset bitterhed. Syrligheden holder længe i munden.

Udseende: Uklar lys gul med en stor mængde hvid skum. Prikker længe på tungen.

Bitterhedskala: 2

God til: Det sædvanlige for hvede øl og da den er uden den store bitterhed, bør du vælge noget let som forsigtig sandwich eller sushi.

Historien: 

Min beskrivelse: Erdinger WeiBbier er i skrivende stund den bedste hvede-øl her på bloggen. Den er sammenhængende og er passende syrlig uden at svinge for meget over i “banan”. Den er ikke kvalmende sød og sparer på bitterheden. Den er en god og fredelig øl, der passerer godt for typen.

Min stjernevurdering: 4,5

Begrundelse for min vurdering: Jeg mangler lidt en overraskelse for at kunne give top-karakter. Øllet passer perfekt ind i typen og den holder præcist alt hvad den lover. Den stikker ikke ud, og det er perfekt for typen, men af samme grund overrasker den heller ikke.

adminteam
adminteam
Articles: 145