Grube Øl

Bryggeri: Viborg Bryghus ()

Type: Belgisk Landøl

Indhold: 50 cl

Styrke: 6,6 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Mønsted Kalkgruber – En endeløs labyrint af minegange og historiefortælling om geologi, flagermus, og imponerende arbejde udført med håndkraft.

Nogle af gangene er så store som domkirke og andre så lave, at en voksen mand ikke kan stå oprejst.

Grubeøllen er skabt ud fra den oprindelige opskrift på øltypen grisette. En øltype som de hårdtarbejdende minearbejdere dengang brugte til at slukke tørsten. Genskabt i samarbejde med Mønsted Kalkgruber og Viborg Bryghus. Derfor har vi navngivet den Grube øl.

Toner: Der skulle være noget hyldeblomst i. Det kan jeg ikke finde.

Fylde: Det er synd rigtig at snakke om fylde i den her øl. Den er let og juice-agtig i starten og bliver så hurtigt bitter. 

Udseende: Orangegul med middel mængde skum og mild brus. Den svagt rødlige farve har jeg ikke set i nogen anden øl til dato. For en dyrlæge som mig, har det farve som svagt blodig kattetis – men det er bare mig. Det er faktisk ret flot i øllet.

Bitterhedskala: 4

God til: Den er læskende og en lidt mere end gennemsnit frisk og interessant tørsslukker. Ellers vil den nok være god til en let anretning.

Historien: 

Min beskrivelse: Jeg er lidt delt på den her. Den juice-agtige smag, gør ikke meget væsen af sig og ender hurtigt i en frisk bitterhed. Hvis vi ser det som en frisk ale på en sommerdag, er den lidt uinteressant, men putter vi den i kategori med andre hvedeøl, bliver det en anden sag. Har du læst med her før, ved du, at jeg er fan af Pale Ales og dermed også deres bitterhed. Den her øls bitterhed giver antydninger i den retning og det scorer point hos mig. Generelt er hvedeøl lidt kedelige, hvis du spørger mig, men passer den her i den kategori, bliver den pludselig meget mere interessant.

Min stjernevurdering:

Begrundelse for min vurdering:

adminteam
adminteam
Articles: 145