Skovlyst BirkeBryg Gylden Pilsner

Bryggeri: Van Pur (https://skovlyst.com/)

Type: Pilsner

Indhold: 50 cl

Styrke: 5,0 %

Genstande:

Gærtype: 

Fra etiketten: Birketræet var det første træ jeg bragte ind i brygprocessen. Fra dette træ kan birkesaften tappes i marts og bruges i ølbrygningen som én sirup. Birkesirupen giver en herlig balance til en velbrygget pilnerøl som denne.

Toner: Med pilner er det svært at snakke om toner, men der er noget sødme karamel-agtigt og lidt fornemmelse af sur sok.

Fylde: Der er sjovt nok, som i mange andre øl fra Skovlyst, noget sødme midt i fylden.

Udseende: Klar klassisk gul øl med passende skum

Bitterhedskala: 3

God til: 

Historien: 

Min beskrivelse: Øllet overrasker en smule ved at have en karamelagtig sødme midt i smagen. Et trik mange andre Skovlyst-øl bruger, men i en pilsner giver det en ny oplevelse. Bitterheden er også lidt mere markent, end i andre pilsnere jeg kender.

Min stjernevurdering: 4

Begrundelse for min vurdering: Jeg tit lidt hård ved Skovlysts øl da de ofte synes mig lidt undervældende. Den her øl klarer sig bedre. Måske fordi det er en pilsner, der som udgangspunkt ikke skal gøre så meget væsen af sig, og så træder små finurligheder frem. Sødme og bitterher gør øllet spændede og en god pilsner, jeg klar vil vende tilbage til. Duften og noget i starten har desværre en klar umiskendelige fornemmelse af sur sok, og jeg kan derfor ikke give den 5 stjerne – men måske ombestemmer jeg mig, når jeg får den i håndende næsten gang (øllen altså, ikke sokken)

adminteam
adminteam
Articles: 145