Skovlyst HvedeBryg Gylden Hvedeøl

Bryggeri: Van Pur (https://skovlyst.com/)

Type: Hvede

Indhold: 50 cl

Styrke: 4,8 %

Genstande:

Gærtype: 

Fra etiketten: Frisk fortolkning af den tyske øltype Weizenbier. Brygget med over 50% hvedemalt, der giver øllet en fantastisk duft, fylde og smag. Øllet er ufiltreret og indeholder derfor gær, hvilket giver hvedeøllet dets karakteristiske udseende med et flot råhvidt og vedholdende skum

Toner: Duften starter med en antydning af banan, men som ikke findes i selve smagen. Der er til gengæld en del syrlig citrus med lidt sødme og moderat bitterhed

Fylde: Helt klassisk for typen er der en del citrus over smagen, men midt i det hele en vis karamel-agtig sødmen. Der er dog slet ikke nogen “bund” i smagen.

Udseende: Strågul og næsten klar med mildt skum og en del perlende brus.

Bitterhedskala: 3

God til: Da der ikke er meget bund i smagen, forsvinder den let, så pas på med at fylde dig med en masse smagfuldt ved siden af, hvis du altså gerne vil give plads til øllet.

Historien: 

Min beskrivelse: Øllet går ikke meget væsen af sig og er en lidt tam oplevelse. Som med andre øl fra Skovlyst, hænger smagsoplevelsen sammen, men efterlader ikke noget stort indtryk. Der er slet ingen “bund” i smagen.

Min stjernevurdering: 3

Begrundelse for min vurdering: Jeg har tidligere været ude med riven efter Skovlysts øl og den her desværre heller ikke nogen undtagelse. Smagen var såmænd god nok og det er lidt sjovt at der er så meget karamelsødme i en øl af den her type. Det er et godt påfund, der gør det godt i den her øl, men så er der heller ikke mere at komme efter. Den fuldstændig manglende dybde gør øllet til en tam oplevelse.

Jeg drak den da ud og det hele hænger sammen, men mere er der ikke at sige om det.

adminteam
adminteam
Articles: 145