Bogø Bock

Bryggeri: Bryghuset Møn (https://www.bryghusetmoen.dk/)

Type: Bock

Indhold: 33 cl

Styrke: 6,5 %

Genstande: 

Gærtype:

Fra etiketten: Smukt placeret imellem Grønsund og Ulvsund ligger Bogø. Idyl, grønne skove og fællesskab kendetegner øen.

Også omkring 1900 tallet var der fællesskab, hvortil Bogø Bryggeri leverede hvidtøl. Med vores Bock håber vi at bidrage til de fælles stunder må fortsætte blandt folket på Bogø.

For at bevare de fine smagsmønstre har vi valgt at lade denne øl være ufiltreret og upasteuriseret.

Herved kan der opstå en smule uskadeligt bundfald

Toner: Ret klassisk juleøl-agtigt – bare skruet mere op for det alt sammen. Smagen er domineret af temmelig meget “rugbrød” og karamel.

Fylde: Der er meget fylde i smagen af den her øl uden at den bliver alt for tung som for eksempelvis belgiske øl. Fylden er domineret meget af karamel-sødmen og en ret bitter afslutningen.

Udseende: Meget dyb gylden med lysebrunt blivende skum

Bitterhedskala: 4

God til: Som anden Bock og juleølstyper er den god til meget mad. Der er dog temmelig godt gang i smagen på den Bogøs Bock, så du må ikke bruge den til noget uden en hvis modstand. Det vil tage oplevelsen fra din sushi eller pastasalat. Jeg drak min til medisterpølse, sennep og brunede kartofler.

Historien: 

Min beskrivelse: Det er ikke en god øl, hvis du skal have n håndfuld juleøl med til frokost og skal bælde dem under maden. Så bliver du mæt før sovsen går rundt anden gang. Der er givet temmelig meget los på smagen her, og den kan næsten virke som et måltid i sig selv. Det er masser af smag af rugbrød og karamel sammen med noget røg, så med måde, er det en virkelig god øl til maden.

Min stjernevurdering: 4-5

Begrundelse for min vurdering: Bogø Bock ligger virkelig tæt på 5. Når den så alligevel ikke helt er helt oppe, skyldes det at jeg mangler en slags overraskelse. Noget andre øl af typen ikke kan tilbyde. Det er en virkelig god øl, og jeg er bestemt ikke færdig med at købe såden én til maden næste gang jeg skal have gæster, men for at vinde over andre øl, skal den lige lidt mere end dem. Særligt mangler jeg noget i “toppen” af smagen. Bocker typisk meget dyb og tung øl, og det gør den godt, men måske har de glemt resten af paletten lidt…?

adminteam
adminteam
Articles: 145