Nørrebro Jule IPA

Bryggeri:  ()

Type: India Pale Ale

Indhold: 33 cl

Styrke: 6,3 %

Genstande: 

Gærtype:

Fra etiketten: Nørrebro Jule IPA som er på 6,3 % alkohol er en dejlig fyldig Amerikansk IPA tilsat julens søde appelsiner fra Bornholms Mosteri. Øllen er frugtig og humlet med en god bitterhed og passer rigtig godt til alle julens retter eller blot som tørstslukker i den smukke vintertid.

Nørrebro Jule IPA som er på 6,3 % alkohol er en dejlig fyldig Amerikansk IPA tilsat julens søde appelsiner. Brygget med Simcoe og Cascade humle.

Øllen er frugtig og humlet med en god bitterhed og passer rigtig godt til alle julens retter eller blot som tørstslukker i den smukke vintertid.

Toner: Den skulle jo have noget appelsin, men det må jeg tilstå, at jeg ikke kan finde. Der er noget frugt og syrligt i, men det minder mere om fersken eller æble. Samtidig er der del karamal-sødme.

Fylde: Der er flere ting i spil her og det frugtagtige spiller ind med den gangske fremtredende karamel-sødmen. En sødmen jeg ikke har fundet i så mange andre IPA’er, men her spiller den rigtig godt sammen med resten. Smagen slutter af i en passende bitterhed for typen,

Udseende: Uklar gullig med begrænset skum, mens øllet prikker længe på tungen.

Bitterhedskala: 4

God til: Solgt som juleøl, så måske en julemiddag. Dog synes jeg personligt at den ret tydelige sødme må blive for meget til fed mad. Jeg ville gå efter noget mere syrlig mad som supper og karry-retter.

Historien: 

Min beskrivelse: Jeg er meget imponeret og der er meget at gå på opdagelse i. Øllet rammer en rigtig god IPA-bitterhed og har en passende syrlighed. Den holder sig altså til stilen, men giver alligevel en oplevelse i det at der er flere ting at gå på opdagelse i. Særligt er der noget spændende ved (og gemt i) den søde karamel midt i smagen,

Min stjernevurdering: 5

Begrundelse for min vurdering: Man skal kende reglerne for at kunne bryde dem. Alle kan slå ud med armene og bryde rammerne, men kun rigtigt gode bryder stilen på en måde, der behager og overrasker. Når jeg giver dårlige anmeldelser skyldes det ofte et øllet er noget helt andet, end det man skriver. Man prøver at nytolke og bryde rammerne uden at have egentlig samling på resultatet. Her har man tydeligvis styr på sin klassiker og har tilføjet den lige tilpas nok, til at den er spændende uden at miste sin sammenhæng. Jeg er fan.

adminteam
adminteam
Articles: 145