Tuxen

Bryggeri: Skagen Bryghus (https://skagenbryghus.dk/)

Type: Hvede

Indhold: 50 cl

Styrke: 5,3 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Tysk aromatisk wienertype brygget til HKH kronprins besøg på bryghuset.

Toner: Der er kun en mild syrlighed, ellers er der fuld drøn på de dybe toner og umamien.

Fylde: Fylden er klart mest dominerende. Det er en ret tung øl med sødmen, umami og nogen bitterhed

Udseende: Klar og dyb gylden med nogen skum

Bitterhedskala: 3-4. Det snyder lidt, da bittederheden gemmer sig i den fyldige sødme

God til: Der skal noget til at stå imod den her øl. Den hotdog, jeg spiste var ikke nok, selvom det da er syreholdigt nok. Der skal nok en dansk frokost til i den tunge ende eller noget kød med sovs.

Min beskrivelse: Dette er en behagelig øl, der holder hvad den lover og gør det godt. Den ligger helt klart i den tunge ende for en classic, så hvis du forventer den samme flade oplevelse som en almindelig classic, bliver du overrasket. Smagen hænger sammen og og der er noget at gå op opdagelse i. Dog kan bitterheden til sidst måske fylde for meget for denne type for nogen øldrikkere. jeg er fan af det, så det er lige min smag

Min stjernevurdering: 5

Begrundelse for min vurdering: Det her er et meget spændende bud på en forholdsvis klassisk type øl. Der er flere nuancer i øllet og smagen er rig og “slår fra sig”. Man er ikke faldet til at fylde barkflis, blomster eller krydderurter i som nogle gør for at skabe noget “specielt”. Her har man haft mod til at lave en klassiker klassisk og er sluppet rigtig godt frad det. Det er bare godt håndværk.

adminteam
adminteam
Articles: 145