Skovlyst Oktoberfest

Bryggeri: Van Pur (https://skovlyst.com/)

Type: Bayersk øl

Indhold: 50 cl

Styrke: 5,0 %

Genstande:

Gærtype: Undergæret

Fra etiketten: I denne øl har jeg udelukkende brugt lyse og lette brygmalte. Det giver den dejlig frisk og maltet øloplevelse, som leder tankerne hen på den nyhøstede kornmark og efterårets komme. Det er en perfekt ledsager til høsten, oktoberfesten, eller bare til det rolige øjeblik.

Toner: Øllet er sødt og maltet som juleøl. Sødmen kommer frem uden at blive rigtig karamelagtig, men giver mere tanker om frisk kløvet træ og efterårsjord.

Fylde: Det er primært sødmen, der fylder i den her ud. Dog uden at det bliver for meget karamel.

Udseende: Dyb gylden og næsten ingen skum

Bitterhedskala: Ca midt i

God til: Sammen med mad forsvinder meget af øllet og du har primært bitterheden tilbage. Jeg drak min til risengrød. Jeg satsede nemlig på at det søde ville passer godt til, men ingen af delene fremhævede hinanden. Alene smager øllet udmærket, så “det rolige øjeblik” er måske det bedste bud.

Historien: 

Min beskrivelse: Øllet er nemt at gå til og der er ikke så mange overraskelser. Det er sødt og passer meget godt om bayersk øl og minder samtidig meget om en meget almindelig juleøl.

Min stjernevurdering: 3,5

Begrundelse for min vurdering: Jeg er desværre som flere andre af skovlysts øl noget skuffet. Det er bestemt ikke dårlig øl. Det er bare lidt kedeligt og ender ofte med en lidt tam oplevelse. Den her er desværre ikke en undtagelse. Jeg kan godt lide det søde og juleøl-agtige, der er i den og til en let (meget let) anretning eller en hurtigt én med en ven, ville det gå. Man kan ikke tillade sig at komme gæst med denne øl og man skal være forsigtig med at drikke den til mad.

adminteam
adminteam
Articles: 145