Thisted Easter Bock

Bryggeri: Thisted Bryghus (https://thisted-bryghus.dk/)

Type: Bock (Stærk lager)

Indhold: 50 cl

Styrke: 7,4 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Der bruges masser af pilsner- og munchener-malt i vores kraftige dobbeltbock, Easter Bock. Den solide maltkrop, og en sødme der balanceres perfekt af bitterhed fra den tyske Hallertauer humle gør, at denne øl egner sig perfekt til de gode påskemiddage med lam og kylling.

Toner: Det er rigtigt at den her øl er meget sød, og det er da også det langt mest fremtrædende, når man drikker den første mundfuld. Med lidt eftertanke og god vilje kan man finde smagen af karamel og rugbrød.

Fylde: Der er fuld knald på smagen her og sødme og bitterhed dominere. Sødmen angriber hurtigt og fylder det meste af mundfulden. Bitterheden til sidst forsvinder næsten ind under. Den vil give godt modspil til maden, og bliver ret dominerende, hvis den skal stå alene.

Udseende: Dyb gylden med stor mængde flot skum, der bliver længe. Brusset er nogenlunde moderart.

Bitterhedskala: 3 (egentlig burde den måske højere op, men sødmen dominere så meget at bitterheden næsten gemmer sig lidt)

God til: Personlig ville jeg ikke bruge Easter Bock til en påskefrokost, men den ville godt til en mere smagsrig middag med lammesteg eller vildtgryde.

Historien: 

Min beskrivelse: Hvis du er i tvivl om ved “bock” betyder, er den her øl så markant, at den vil være et godt pædagogisk sted at starte. Har du tilgengæld drukket dig lidt for fuldt i lidt for meget juleøl, til lidt for mange julefroskoster, vil den er bock uden tvivl bringe ubehagelig minder frem. Jeg kan anbefale at drikke en enkelt til maden, hvis I skal have noget med brun sovs. Derfra må du finde noget andet at hygge dig med i løbet af aftenen, dertil er smagen simpelthen for domineret af sødme, der uden tvivl vil blive kvalmende ud på de små timer.

Min stjernevurdering: 3,5-4

Begrundelse for min vurdering: Jeg synes at øllen hænger sammen og giver en god oplevelse, men den kraftige sødmen er lige en tand for meget til mig – men det blot personlig smag.

adminteam
adminteam
Articles: 120