Thisted Easter Bock

Bock med fuld far på sødmen og med smag af rugbrød og karamel…

Our Score

Thisted Easter Bock er smagsmæssigt en meget kraftig øl med en dyb sødmen og noget, der kunne minde om rugbrød og karamel. Kune god til fed og kraftfuld mad.

Annonce

.

Bryggeri: Thisted Bryghus

Type: Bock

Indhold: 50 cl

Styrke: 7,4 %

Genstande:

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Undergæret

Fra etiketten

Der bruges masser af pilsner- og munchener-malt i vores kraftige dobbeltbock, Easter Bock. Den solide maltkrop, og en sødme der balanceres perfekt af bitterhed fra den tyske Hallertauer humle gør, at denne øl egner sig perfekt til de gode påskemiddage med lam og kylling.

Toner: Det er rigtigt at den her øl er meget sød, og det er da også det langt mest fremtrædende, når man drikker den første mundfuld. Med lidt eftertanke og god vilje kan man finde smagen af karamel og rugbrød.

Fylde: Der er fuld knald på smagen her og sødme og bitterhed dominere. Sødmen angriber hurtigt og fylder det meste af mundfulden. Bitterheden til sidst forsvinder næsten ind under. Den vil give godt modspil til maden, og bliver ret dominerende, hvis den skal stå alene.

Udseende: Dyb gylden med stor mængde flot skum, der bliver længe. Brusset er nogenlunde moderart.

Bitterhed: (4/5) Egentlig burde den måske højere op, men sødmen dominere så meget at bitterheden næsten gemmer sig lidt

God til: Personligt ville jeg ikke bruge Easter Bock til en påskefrokost, men den ville godt til en mere smagsrig middag med lammesteg eller vildtgryde.

Annonce

.

Min anmeldelse af Thisted Easter Bock

Hvis du er i tvivl om ved “bock” betyder, er den her øl så markant, at den vil være et godt pædagogisk sted at starte. Har du tilgengæld drukket dig lidt for fuldt i lidt for meget juleøl, til lidt for mange julefroskoster, vil den er bock uden tvivl bringe ubehagelig minder frem.

Jeg kan anbefale at drikke en enkelt til maden, hvis I skal have noget med brun sovs. Derfra må du finde noget andet at hygge dig med i løbet af aftenen, dertil er smagen simpelthen for domineret af sødme, der uden tvivl vil blive kvalmende ud på de små timer.

Min stjernevurdering: (4/5)

Jeg synes at øllen hænger sammen og giver en god oplevelse, men den kraftige sødmen er lige en tand for meget til mig – men det blot personlig smag.

Om Thisted Easter Bock

Thisted Easter Bock er en undergæret dobbeltbock med en mørk og kraftig karakter. Øllen har en alkoholprocent på 7,4% og anbefales serveret ved 6-8°C. Den er særlig velegnet til servering med lam og traditionelle påskeretter. Øllen præsenterer sig med en dyb ravfarve og har en rig, cremet skumkrone.

Aromaen domineres af malt med noter af karamel og mørkt rugbrød, og der er subtile hint af tørret frugt og krydderi. Smagsprofilen er maltdrevet med en rig og sød smag af karamel og brød, men nogle finder den måske en tand for sød og savner en stærkere humleprofil til at afbalancere sødmen.

Brugernes anmeldelser varierer dog. Nogle roser dens kompleksitet og fyldige maltsmag, mens andre kritiserer den for at være for sød og mangle balance med humlen. Det bemærkes generelt, at det er en øl med god dybde og kompleksitet, men at den måske ikke står mål med de klassiske sydtyske bockøl​ (RateBeer)​​ (RateBeer)​.

Annonce

.
Søren
Søren

Hej, jeg er Søren – far og dedikeret ølentusiast. Her på underkapslen.dk deler jeg mine ærlige og personlige oplevelser med hver eneste øl, jeg falder over. Fra hjemmebryg til specialøl, mine ord er lige så autentiske som de øl, jeg anmelder.
Læs mere her...
Instagram / LinkedIn

Articles: 8