Thyra

Bryggeri: Bryggeriet Frejdahl (Vestfyns Bryggeri) (https://bryggeriet-vestfyen.dk/frejdahl/)

Type:

Indhold: 75 cl

Styrke: 4,6

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Thyra Danebod blev hun kaldt. Danmarks pryd, og kvinden, der var gift med Gorm Den Gamle. En fager kvinde med blide lemmer og et strålende væsen – præcis som Frejdahls “Thyra”. Smuk skummende lys som en sommernat og frisk som en spirende forårsforelkselse. Hyldeblomstens sødme sender sin kærlige hilsen i stuen ind. Drikke glædeligt af ædle kvinder, skønne møer og raske svende.

Toner: Der er en klar smag af hyldeblomst i den her øl, men der er også en syrlighed med, som minder lidt om æblejuice tilsat ekstra sukker.

Fylde: Thyra er noget helt for sig. Den er meget sød og “fylder hele munden” og slutter af med noget syrligt i kinderne uden ret meget bitterhed bagerst på tungen.

Udseende: Uklar gul med nogen skum, der hurtigt svinder.

Bitterhedskala: 2

God til: Jeg tænker egentlig den passer i kategori med dessertvin. Den er reklameret som sommerøl, og hyldeblomsten gør det da også, men med den dominerende søde, ville jeg nok blive hurtigt træt af den i sommervarmen. Del den hellere til desserten i stedet.

Historien: 

Min beskrivelse: Jeg er meget overrasket, og den smager ikke som noget andet, jeg endnu har smagt. Den er en hel dessert i sig selv og bestemt en oplevelse værd.

Min stjernevurdering: 4

Begrundelse for min vurdering: Har ikke rigtig noget at vurdere den op imod, men en god oplevelse.

adminteam
adminteam
Articles: 120