Thyra Hyldeblomst Lager

En syrlig og kun lidt bitter øl med tydelige smag af hyldeblomst og en snart af æble.

Our Score

Hyldeblomst og æblesmagen giver mig mindelser om Asti med frosne bær, som serveret som velkomstdrink til gæster på plænen foran huset. Den er dog svagt bitter, og det trækker tankerne tilbage en ellers god øl.

Annonce

.

Bryggeri: Bryggeriet Frejdahl (Vestfyns Bryggeri)

Type: Saison / Farmhouse Ale

Indhold: 75 cl

Styrke: 4,6 %

Genstande:

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten

Thyra Danebod blev hun kaldt. Danmarks pryd, og kvinden, der var gift med Gorm Den Gamle. En fager kvinde med blide lemmer og et strålende væsen – præcis som Frejdahls “Thyra”. Smuk skummende lys som en sommernat og frisk som en spirende forårsforelkselse. Hyldeblomstens sødme sender sin kærlige hilsen i stuen ind. Drikke glædeligt af ædle kvinder, skønne møer og raske svende.

Toner: Der er en klar smag af hyldeblomst og æble i den her øl, og måske en snært af hindbær, men der er også en syrlighed med, som minder lidt om æblejuice tilsat ekstra sukker.

Fylde: Thyra er noget helt for sig. Den er meget sød og “fylder hele munden” og slutter af med noget syrligt i kinderne uden ret meget bitterhed bagerst på tungen.

Udseende: Uklar gul med nogen skum, der hurtigt svinder.

Bitterhed: (2/5) Svagt bitter.

God til: Jeg tænker egentlig den passer i kategori med dessertvin. Den er reklameret som sommerøl, og hyldeblomsten gør det da også, men med den dominerende søde, ville jeg nok blive hurtigt træt af den i sommervarmen. Del den hellere til desserten i stedet.

…alternativt kunne den måske blive en god velkomstdrik med et frossent hindbær i. Lidt som vil gøre med en Asti.

Annonce

.

Min anmeldelse af Thyra øl

Jeg er meget overrasket, og den smager ikke som noget andet, jeg endnu har smagt. Den er en hel dessert i sig selv og bestemt en oplevelse værd.

Samlet er den frisk og hyldeblomsten står meget klart frem med en “baggrund” af æble, som måske kunne minde lidt om cider. Jeg får desuden mindelser til en Asti velkomstdrink serveret i et højt glas med frosne bær.

Min stjernevurdering: (5/5)

Jeg har faktisk haft lidt svært ved at vurdere den her øl. Jeg har ikke så meet andet at sammenligne med og jeg kan ikke sige, at jeg har smagt noget i samme stil. Jeg tror ikke, at jeg ville drikke en hel øl bare som “en god øl en lørdag eftermiddag”, men snarere bruge den som noget særligt til eksempelvis gæster.

Når øllet nu giver mig en klar fornemmelse af perlende Asti med frosne bær, så hvorfor ikke servere den til gæster, mens vi venter på at grillen bliver klar.

Om Thyra fra Frejdahl

Thyra øl fra Bryggeriet Frejdahl er en farmhouse ale (saison) med en alkoholprocent på 4,6%. Den er kendt for sin lyse farve og delikate smag af hyldeblomst. Øllet beskrives som værende let, frisk og smukt skummende, hvilket gør det til en populær sommerdrik​ (BrewerBox)​​ (Humle-Depotet)​.

Anmeldelser af Thyra øl varierer, men generelt modtager den positive bedømmelser. På Pint Please har øllet en gennemsnitlig score på 3,57 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser. Brugere beskriver den som en behagelig og letdrikkelig øl med en mild bitterhed​ (Pint Please)​. På Untappd har Frejdahl Thyra en lidt lavere score på 3,25 ud af 5 med kommentarer om dens frugtige og aromatiske karakter​ (Untappd)​.

Desuden vandt Thyra en sølvmedalje ved International Food Contest i 2017, hvilket yderligere understøtter dens kvalitet og popularitet​ (BrewerBox)​.

Annonce

.
adminteam
adminteam
Articles: 145