Giraf fra Albani

Bryggeri: Albani

Type: Guldøl

Indhold: 50 cl

Styrke:  7,3 %

Genstande:

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten: “Giraf Beer fra Albani er en skøn øl med en alkoholprocent på 10, som har en vinøs og aromatisk smag. Den har en helt særlig historie bag sig. I 1962 blev giraffen Kalle nemlig fundet død i sin bås i Odense Zoo – den var blevet forgiftet. Da Albani Bryggerierne tidligere havde brugt Kalle i sin markedsføring, blev begivenheden en udfordring til at finde en efterfølger. Derfor blev Giraf Beer født den 13. august 1962 – en øl med det formål at sponsorere erhvervelsen af en ny giraf. Det blev en succes, og der var endda midler nok til at købe to nye langhalsede og brunplettede dyr.

Toner: Det søde og “vinøse” er fremtrædende. Jeg ved ikke hvilken vin, de mener, men det må være noget i portvins-skalaen.

Fylde: Den søde fylde i midten er det mest fremtrædende i den her øl, og den undgår faktisk den klassiske til tider voldsomme karamel-sødmen, andre øl falder i.

Udseende: Klar og dyb gul med rigeligt skum.

Bitterhedskala: Stort set ingen bitterhed (2/5)

God til: …hvis du vil være fuld


Giraf øl anmeldelse

Min stjernevurdering: (3/5)

Den overvældende sødme tager det meste fokus og nogen stor øloplevelse bliver det ikke. …men det er selvfølgelig heller ikke dét, der var meningen. Jeg har svært ved at slippe øldranker og festival “nu skal vi være fulde hurtigt”-fornemmelsen.

Min begrundelse for vurderingen: Jeg kommer noget ikke til at nyde den her øl til maden eller i en stille stund. Altså jeg skal nok drikke én næste gang jeg skal være fuld lidt hurtigt, men ellers slipper historikken, nok ikke den her øl i min verden.

adminteam
adminteam
Articles: 145