Porse Guld fra Thisted Bryghus

En lidt flad guldøl…

Bryggeri: Thisted Bryghus

Type: Guld/Ale

Indhold: 33 cl

Styrke:  5,8 %

Genstande:

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten: Lige siden 1984 har denne gyldne eksport-øl været en af favoritterne fra Thisted Bryghus’ store sortiment. Hemmeligheden er den håndplukkede porse fra Nationalpark Thy, som erstatter en del af humlens bitterstoffer, og giver en rund og dejlig smag til denne klassiker.

Toner: Der er som i andre i Thisteds serie ikke så mange toner i den her. Jeg forventede lidt mere syre, tror jeg, men det er der ikke meget af …så altså ikke så meget at skrive.

Fylde: Øllet er primært bare sødt, men ikke med den klassiske karamel-sødmen. Jeg ved ikke, hvad det så er – måske bare brunt sukker?

Udseende: Lys gul og svagt uklar med mild skum

Bitterhedskala: (2/5) Øllet fremstår stort set ikke bittert.

God til: Noget med ikke alt for meget spræl i. Den her øl kan lidt mere end en pilsner, men så heller ikke meget. …jo måske et brunt værsthus.

Min beskrivelse: Generelt mest bare en sød oplevelse, der selvfølgelig passer meget godt til stilarten, men der er ellers ikke meget at skrive om. Det er en ret blank oplevelse.

Min stjernevurdering: (2/5)

Min begrundelse for vurderingen: Thisted Bryghus (som også laver Thy Pilsner) har fulgt stilen op med en lige så tynd guldøl. Det her er en meget intetsigende øl, som ikke har meget at byde på.

I modsætning til Thy Pilsneren, har den her øl dog ikke de samme minder og romantik for forbundet med sig, og jeg kan derfor ikke rigtig svinge mig op til at finde noget godt at sige.

…der er simpelthen for lidt at komme efter.

adminteam
adminteam
Articles: 145