Ale No 16 fra Bryggeriet Refsvindinge

En middelmådig guldøl mange kender…

Bryggeri: Bryggeriet Refsvindinge

Type: Ale/Guldøl

Indhold: 50 cl

Styrke:  5,7 %

Genstande:

Gærtype: Overgæret

Fra etiketten: Ale No 16 er en overgæret ale med maltet smag, en let ristet aroma og en tilpads sødme. Præcis som den altid har været.


Ale No 16 fra Bryggeriet Refsvindinge

Toner: Med lidt eftertanke er der lidt karamel eller chokolade over sødmen i den her øl. Bitterheden er ikke overvældende

Fylde: Sødmen er det, der fylder mest i den her øl. Smagen er hurtigt overstået og afslutningen er der ikke noget videre interessant over.

Udseende: Dyb gylden med nogen skum og brus, der hurtigt forsvinder.

Bitterhedskala: (3/5)

God til: Ostebord, vil jeg tro.

Min beskrivelse: Jeg har egentlig aldrig brudt mig særligt meget om den her øl. Den er for sød og kvalm til mig.

Ale No 16 er den første oplevelse jeg husker med øl, der ikke bare var den billigste fra butikken. Den gang drak jeg øl for at feste og blive fuld, som jeg ofte ikke kunne lide smagen.

En kønsløs pilsner var derfor at foretrække.

Så havde nogen købt Ale No 16 for det skulle være rigtigt fint – og det var længe før specialøl var mode. Der var mere alkohol i, men det var også lidt en kamp at komme igennem. Jeg gik i hvert ind til smagningen med en forkert forudsætning, og måske farver det min holdning stadig her 20 år senere, men jeg kan altså ikke rigtig synes om den her øl.

Min stjernevurdering: (3/5)

Min begrundelse for vurderingen: Altså, jeg kan jo ikke rigtig sætte noget på den her øl. Den smager godt nok, men samtidig er den uinteressant og for kvalm til mig.

adminteam
adminteam
Articles: 145