Fur Ale

Ale der har glemt sin sødmen og den ufrundede smag der hjemme…

Our Score

En frisk syrlig og frisk-bitter øl, der er noget helt andet end en Ale. Øllet kan dog ikke helt beslutte sig og lander mellem at være guldøl og pale ale uden at blive nogle af delene. Desuden er der desværre ikke så meget andet, at gå på opdagelse i.

Annonce

.

Bryggeri: Fur Bryghus

Type: Ale / Guldøl

Indhold: 500 cl

Styrke: 5,3 %

Genstande:

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten

Fur Ale har en duft af velafbalancerede humlenuancer med bund af ristet malt. Smagen er aromatisk og frugtagtig med en fyldig bitterfrisk afrundet afslutning af humle. Forsidebilledet er et fossil af en guldsmed, fundet i moleret på Fur. Fossilet er mere end 55 mio. år gammelt. På limfjordsøen Fur er vandet filtreret gennem lag af vulkansk aske og moler.

Toner: Der er noget syrligt over det, men frugtigt er nok lidt meget af det gode. Men det hele opleves frisk.

Fylde: Der en meget begrænset fylde i denne øl, men noget minder lidt om ristet toast. Det er måske det malt, men snakker om. Kun ganske lidt sød.

Udseende: Dyb gylden med svagt skum.

Bitterhed: (3/5) Opleve moderat bitter.

Annonce

.

Min anmeldelse af Fur Ale

Samlet en meget godt øl, men den følger ikke sin type og opleves lidt som om den ikke helt kan bestemme sig for om den vil være pale ale eller guldøl – og lykkes i øvrigt ikke med nogle af delene. Det er klar en glad og frisk øl, som egentlig er en god oplevelse, men mangler noget at byde på.

Min stjernevurdering: (3/5)

Jeg tror egentlig at jeg give en jævn karakter fordi øllet mest af alt ikke kan finde ud af, hvad den vil være. En guldøl skal være søg og “blød” i smagen, som skal opleves rund og fyldig. Den her er det stik modsatte. Oplevelsen af øllet er faktisk ganske god, men der er ikke meget at opleve og efter den friske syrlighed og bitterheden i afslutningen, er der ikke så meget mere.

Om Fur Ale

Fur Ale, fra Fur Bryghus, modtager forskellige anmeldelser online og er kendt for sin karakteristiske smag og kvalitet inden for kategorien Extra Special / Strong Bitter (ESB). Her er nogle nøglepunkter baseret på online anmeldelser:

  • Untappd har Fur Ale en bedømmelse på 3,1 ud af 5, baseret på 946 bedømmelser og anmeldelser, hvilket indikerer en generelt middelmådig modtagelse blandt brugerne​​.
  • BeerAdvocate har ikke en aktuel score for Fur Ale, men noterer det som en Extra Special / Strong Bitter (ESB) stil øl brygget af Fur Bryghus i Fur, Danmark, baseret på 3 bedømmelser og anmeldelser​​.
  • Pint Please, har Fur Ale en bedømmelse på 3,49 ud af 5 med kun 5 bedømmelser, hvilket antyder en positiv modtagelse blandt et mindre antal brugere​​.

Fur Ale beskrives generelt som en øl med en velafbalanceret smag af humle og noter af ristet malt, hvilket giver en aromatisk og frugtagtig oplevelse med en fyldig bitterfrisk afslutning. Øllen er også bemærket for sit tætte cremefarvede skum og fine blonder med lang holdbarhed​ (kilde)​.

Annonce

.
adminteam
adminteam
Articles: 145