Wild Boar Rhum Ale

Kæmpe dyr og let sprittet næsten porter-agtige ale…

Our Score

Dette er indtil videre den dyreste øl jeg har smagt. Dog ikke den bedste desværre, så oplevelsen følger ikke med prisen op. Skal du bruge en værtsgave og komme med noget specielt, er brandingen og indpakningen måske prisen værd – selvom øllet i sig selv ikke er.

Annonce

.

Bryggeri: Skovlyst

Type: Ale

Indhold: 75 cl

Styrke: 10 %

Genstande: 4-5

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten

Skovlyst Rhum er en kraftfuld gylden ale, som er lagret med egetræsspåner og tilsat special rom fra fransk caribiske øer, produceret på sukkerrørsjuice – heraf navnet “Rhum”.

Øllet er så stærkt, at det smagsmæssigt næsten glider over i hedvinens verden med noter af rom, rosiner og tørret frugt. Den kraftige smag er balanceret med en fin blivende bitterhed og en behagelig sødme. Egetræslagringen og karakteren fra den mørke rom kommer til udtryk i form af fine aromanoter og vanilje og krydderier.

Toner: Første duft er faktisk noget æblemost og rosiner som lovet. Jeg synes også at jeg oplever noget krydret i stil med nelliker eller kanel.

Fylde: Fylden er godt nok meget rom-agtig, røget træ og sød karamel. Samtidig opleves den noget spittet.

Udseende: Dyb gylden og klar uden ret meget skum og kun ganske svag brus.

Bitterhed: (2-3/5) Opleves ikke rigtig bitter.

Annonce

.

Ølmarinerede rødløg med Wild Boar øl

Det her bliver aldrig en mad-blog, men jeg skulle dog lige prøve at lave ølmarinede rødløg til mine wraps med paneer.

Her er en simpel opskrift, du kan følge:

Ingredienser

  • 4 store rødløg, skåret i tynde skiver
  • 1 dl mørk øl. I mit tilfælde Wild Boar Rhum Ale
  • 2 spsk farin (brunt sukker)
  • 1 dl æblecidereddike eller balsamico
  • Evt. lidt vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forbered rødløgene: Skær rødløgene i tynde skiver.
  2. Steg løgene ved middel ti høj varme til de bliver bløde og klare. De må ikke brune. Jeg bruger smør at stege i. Det giver klar det bedste resultat.
  3. Tilsæt eddike/balsamico og farin og lad det stege ind til væske er kogt af.
  4. Tilsæt Wild Boar Rhum Ale og evt. lidt vand og lad det koge ind.

Opbevaring: De kan holde sig i op til en uge i køleskabet.

Annonce

.

Min anmeldelse af Wild Boar Rhum Ale

Wild Boar Rhum Ale er en kompleks størrelse og der er meget at smage på. Rosiner, kryderier og noget sødmen. Det gør den desværre bare ikke til en egentlig god øl. I starten oplever man den meget krydrede og træ-lagrede fornemmelse, hen mod slutningen får man så noget der minder om mere almindelig guldøl – noget karamelsødmen, men sammen med en ganske sprittet, der sender tankerne i retning af “rom og cola”.

Min stjernevurdering: (3-4/5)

Den krydrede og trælagrede del er egentlig god nok, og der er også noget sødmen som passer sig til ale/guldøl, men den sprittede rom/cola-oplevelse dominerer. Dertil kommer at flasken koster 4 gange hvad andre gode øl koster, så den skulle vel være 4 gange så god. Eller det er måske ikke sådan logikken virker?

Sammen med brandingen af øllet og indpakningen kan den måske være en udemærket gave at tage med. Særligt hvis det er til én, der foregiver at vide meget om øl. Så er der en masse krydderier og “noter” at snakke om – men en egentlig stor øloplevelse, er det ikke.

Om Wild Boar Rhum Ale

Skovlyst Wild Boar Rhum Ale er en kraftfuld gylden Ale med en alkoholprocent på 10%. Øllen er lagret med egetræsspåner og tilsat specialrom fra de fransk-caribiske øer, hvilket giver den unikke smagsnoter af rom, rosiner og tørret frugt. Smagen er balanceret med en fin bitterhed og en behagelig sødme, hvor egetræslagringen og den mørke rom tilføjer aromanoter af vanilje og krydderier​ (VildMedVin)​​ (Skovlyst)​​ (Untappd)​.

Anmeldelser af Wild Boar Rhum Ale er generelt positive. På Untappd har øllen en gennemsnitlig score på 3,38 ud af 5 baseret på 434 ratings. Brugerne beskriver den som en kraftfuld øl, der minder om en blanding af øl og hedvin med tydelige noter af rom​ (Untappd)​. På BeerPal er den også vurderet positivt med en score på 3,9 ud af 5, hvor anmeldere fremhæver dens komplekse aromaer af rom, egetræ, brun sukker og krydderier​ (BeerPal)​.

Øllen er især populær blandt dem, der sætter pris på kraftige og komplekse smagsoplevelser, og den anbefales ofte til dem, der ønsker at prøve noget ud over det sædvanlige​ (Skovlyst)​​ (BeerPal)​.

Annonce

.
adminteam
adminteam
Articles: 145