Limfjordsporter Double Brown Stout (den originale)

Stærkt røget og tjæret stout-agtig porter…

Our Score

Øllet er meget voldsom i sin tjære og røgagtige oplevelse, for så at være lidt flad i midten af smagen og sutter af med lidt bitterhed til sidst. Jeg er ikke den store fan.

Annonce

.

Bryggeri: Thisted Bryghus

Type: Porter

Indhold: 50 cl

Styrke: 7,9 %

Genstande:

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Undergæret

God til: En ostemad med stærk sennep eller desserten i et lille glas. Øllet vil tage glansen fra alt du spiser og drikker ved siden af.

Fra etiketten

Denne undergærede poter har efterhånden opnået status blandt ølnyedere i ind- og udland. Fed og kompleks med smag af både røg og lakrids – det kan ikke gøres bedre.

Limfjordsporter, eller i folkemunde “Øllets Gentleman”, er en næsten sort undergæret porter med en cremet lysebrun skumtop. Smagen er kompleks og domineret af lakrids, røg, ristet byg og maltsødme, og flot afstemt med en markant bitterhed fra humlen.

Toner: Der er meget at gå på opdagelse i – måske ikke helt så meget som hypen antyder, men stadigvæk. De primære toner er tjæreagtig røg og lakrids med en slags antydning af karamel.

Fylde: Røgen i begyndelsen fylder rigtig meget og er stort dét, du vil opleve. Efter lidt tid kan du også mærke lakridsen.

Udseende: Dyb sort næsten uden brus og moderat skum.

Bitterhed: (3-4/5) – men det er faktisk svært at opdage i den ellers meget dominerende tunge smag.

Annonce

.

Min anmeldelse af Limfjordsporter Double Brown Stout

Da jeg tog den første mundfuld, havde jeg lidt glemt hvad jeg havde helt op. Jeg blev selvsagt meget overrasket. Både duften og smagen af røg og tjære er altdominerende i den her øl. Hvis ikke du kan lide det, er du fortabt i denne øl.

Med lidt tålmodighed kan du finde lakrids og lidt karamel i slutningen sammen med en ordentlig omgang bitterhed. Bitterheden slutter dog af godt gemt under alt det andet.

Min stjernevurdering: (3/5)

Jeg er personligt ikke så stor fan af denne type øl, så selvom den smager “rigtigt”, kan jeg være lidt svær at overbevise. Men jeg er også glad for tjære-smag og gammel whiskey. Måske er det bare fordi jeg er ukendt med typen, men jeg synes meget af de øvrige smage forsvinder lidt under den del.

Jeg har af samme årsag heller ikke smagt så mange. Denne er er alligevel ikke den bedste.

Om Limfjordsporter Double Brown Stout

Limfjordsporter, også kendt som “Øllets Gentleman,” er en berømt øl fra Thisted Bryghus. Den er næsten sort, undergæret porter med en cremet lysebrun skumtop. Smagen er kompleks og domineret af lakrids, røg, ristet byg og maltsødme, flot afstemt med en markant bitterhed fra humlen. Øllen har en alkoholprocent på 7,9% og anbefales serveret ved 8-14°C. Den går godt sammen med kraftige retter, chokoladedesserter og østers​ (Thisted Bryghus)​.

Generelt er modtagelsen af Limfjordsporter meget positiv. På BeerAdvocate har den en score på 89 ud af 100, hvilket indikerer en høj grad af værdsættelse blandt ølentusiaster​ (Untappd)​. På Untappd har den en bedømmelse på 3,5 ud af 5, med mange brugere, der roser dens rige og komplekse smagsprofil​ (Untappd)​. Anmeldelser fremhæver ofte øllens røgede noter, lakridssmag og glatte mundfølelse. Nogle anmeldere beskriver den som en fremragende øl med en stærk og behagelig røgsmag, der minder om Islay whisky​ (BeerPal)​​ (Beerbloggers.dk)​.

Samlet set er Limfjordsporter højt værdsat for sin unikke og fyldige smagsprofil, hvilket gør den til en favorit blandt dem, der nyder komplekse og kraftige portere.

Annonce

.
Søren
Søren

Hej, jeg er Søren – far og dedikeret ølentusiast. Her på underkapslen.dk deler jeg mine ærlige og personlige oplevelser med hver eneste øl, jeg falder over. Fra hjemmebryg til specialøl, mine ord er lige så autentiske som de øl, jeg anmelder.
Læs mere her...
Instagram / LinkedIn

Articles: 8