Limfjordsporter Double Brown Stout

Bryggeri: Thisted Bryghus (www.thisted-bryghus.dk)

Type: Stout

Indhold: 50 cl

Styrke: 7,9 %

Genstande:

Gærtype: Undergæret

Fra etiketten: Denne undergærede poter har efterhånden opnået status blandt ølnyedere i ind- og udland. Fed og kompleks med smag af både røg og lakrids – det kan ikke gøres bedre.

Toner: Der er meget at gå på opdagelse i – måske ikke helt så meget som hypen antyder, men stadigvæk. De primære toner er tjæreagtig røg og lakrids med en slags antydning af karamel.

Fylde: Røgen i begyndelsen fylder rigtig meget og er stort dét, du vil opleve. Efter lidt tid kan du også mærke lakridsen.

Udseende: Dyb sort næsten uden brus og moderat skum.

Bitterhedskala: 4 – men det er faktisk svært at opdage i den ellers meget dominerende tunge smag.

God til: En ostemad med stærk sennep eller desserten i et lille glas. Øllet vil tage glansen fra alt du spiser og drikker ved siden af.

Historien: 

Min beskrivelse: Da jeg tog den første mundfuld, havde jeg lidt glemt hvad jeg havde helt op. Jeg blev selvsagt meget overrasket. Både duften og smagen af røg og tjære er altdominerende i den her øl. Hvis ikke du kan lide det, er du fortabt i denne øl. Med lidt tålmodighed kan du finde lakrids og lidt karamel i slutningen sammen med en ordentlig omgang bitterhed. Bitterheden slutter dog af godt gemt under alt det andet.

Min stjernevurdering: 4-5

Begrundelse for min vurdering: Jeg er personligt ikke så stor fan af denne type øl, så selvom den smager “rigtigt”, kan jeg være lidt svær at overbevise. Jeg har af samme årsag heller ikke smagt så mange. Denne er indtil videre den bedste – men jeg er også glad for tjære-smag og gammel whiskey. Måske er det bare fordi jeg er ukendt med typen, men jeg synes meget af de øvrige smage forsvinder lidt under den del.

adminteam
adminteam
Articles: 120