Helles Bier fra Jacobsen

Klart godt alternativ til de mere almindelige pilsnere…

Our Score

Meget tæt på topkarakter og en pilsner, jeg til enhver tid hellere ville have end andre mere metervare-øl.

Annonce

.

Bryggeri: Jacobsen, Carlsberg

Type: Pilsner

Indhold: 33 cl

Styrke: 4,8 %

Genstande:

IBU: 22

Gærtype: Overgæret

Fra etiketten

Den adskiller sig fra den tjekkiske pilsnertype ved en mere diskret bitterhed. Duften fremstår ren og frisk med et strejf af blomster, græs og sødligt hø. Simpel i sit valg af råvarer, men særdeles udfordrende at brygge, da øllens sarte profil fremstår ren og umiddelbar.

Toner: Som ved mange pilsnere, er der ikke meget “toner” at smage. Jeg går dog med til en svasg fornemmelse af noget blomster, uden at det bliver fremtrædende eller over i “hvedølskatagorien”

Fylde: Der er en sødmen i øllet, og selvom dette skulle være en pilsner, minder den snarere om en guldøl – men altså ikke, at det gør noget.

Udseende: Klar og mørk gul med lyst skum

Bitterhed: (3/5) Fremstår rimeligt bitter.

Annonce

.

Min anmeldelse af Jacobsen Helles Bier

Dette er klar en meget interesant øl for en type, der ellers kan være temmeligt kedelig. Der noget dybde i sødmen og den milde begyndelse af noget, jeg går med til at kalde “blomster”, skaber et strejf af nuance, der klæder øllet.

Min stjernevurdering: (4/5)

Dette er en øl, der smager af øl og som har en god bitterhed, og har tilføjet en lidt kedelig øl-kategori et strejf af noget interessant og alligevel skab noget sammenhængende. Klart en god oplevelse.

Om Jacobsen Helles Bier


Jacobsen er et mærke under Carlsberg Group, dedikeret til håndværksmæssige og specialøl, opkaldt efter Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen. “Helles Bier” refererer typisk til en lys ølstil, som er populær i det sydlige Tyskland, specielt i Bayern. Den karakteriseres ved sin klare, gyldne farve, moderate alkoholindhold, og en afbalanceret smag med en mild sødme og en let bitterhed fra humlen.

Jacobsen’s Helles Bier har generelt positive, men ikke fremragende anmeldelser online. På Untappd har den en vurdering på 3,1 ud af 5 baseret på over 4.500 bedømmelser. Brugere har delt deres oplevelser, hvor nogle nød øllen og omtalte dens behagelige smag og egnethed til forskellige anledninger, mens andre udtrykte skuffelse, idet de følte, at den ikke levede op til forventningerne for traditionelle Helles øl.

Annonce

.
adminteam
adminteam
Articles: 145