Danevang IPA fra Skanderborg Bryghus

Økologisk, dansk IPA med masser af blomster og begrænset bitterhed…

Our Score

En afdæmpet IPA, med en del parfumeret blomster-oplevelse og afdæmpet bitterhed. God for IPA-begyndere, men lidt tam for en garvet IPA-fan.

Annonce

.

Bryggeri: Skanderborg Bryghus

Type: IPA

Indhold: 50 cl

Styrke: 4,8 %

Genstande:

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten

Økologisk Danevang IPA er en øl med den helt store tryne. Vildsvinet har en specialudviklet lugte- og smagssans. Det er inspirationen til en IPA. Der er brygget mere flere udsøgte humlevarianter. Cascade, Citra, Amarillo og Centennial. De to sidste bidrager med en karakteristisk undertone af tropisk frugt og citrus. En intens øl, som kan nydes med eller uden pibe og knaphulsblomst.

Toner: Det er rigtigt, at der er noget frugtigt over den, men ligefrem tropisk frugt er måske at stramme den. Det går lidt i retning af mild citron. Og så er der noget i duften, der minder mig om håndsæbe med blomsterduft – ikke at den smager af sæbe, dog ikke.

Fylde: Der er ikke meget fylde, men en ganske mild sødmen før bitterheden sætter ind, er til at finde.

Udseende:

Bitterhed: Passende bitter (3-4/5)

God til: En sommerdag, frokost eller en ostemad, der ikke smager af for meget.

Annonce

.

Min anmeldelse af Danevang IPA

Danevirke IPA er en fredelig øl, der ikke gør meget væsen af sig. Det er en IPA med en frugtig begyndelse og en bitter afslutning, men den ligger i den afdæmpede ende. Er du IPA-begynder, kan du starte her.

Skal du prøve en anden afdæmpet IPA fra Danevang, vil jeg anbefale deres Amarillo IPA, som er næsten helt uden bitterhed, men er frugtig og blomsterfrisk.

Min stjernevurdering: (3,5/5)

Dette er en udemærket IPA, men min første tanke var om den havde ligget for længe, da oplevelsen er noget flad. Danevang IPA er ikke noget dårlig øl, den er faktisk bare ikke ret meget.

Når etiketten siger “intens”, irriterer det mig, at få en lidt slatten pilsner-fornemmelse i glasset.

På den anden side, er du ikke meget til IPA, kan du starte her. Alle kan være med.

Personligt er jeg større fan af Danevangs Økologiske New England IPA hvis det skal være fra Skanderborg.

Om Danevang IPA

Danevang IPA, der brygges af Skanderborg Bryghus i Danmark, er en økologisk amerikansk stil IPA med et alkoholindhold på 4,8%. Øllen har modtaget blandede anmeldelser online, hvilket afspejler forskellige smagspræferencer.

På Untappd scorer Danevang IPA et gennemsnit på 3,1 ud af 5 baseret på tusindvis af bedømmelser, hvilket indikerer en generelt moderat modtagelse. Brugere på Pint Please giver den en lidt højere gennemsnitskarakter på 3,41 ud af 5, med kommentarer der roser dens frugtige aroma, men bemærker at den kan virke noget vandet.

BeerPal-brugere er mindre begejstrede og giver den en vurdering på 2,9 ud af 5. Den kritiseres for at have en lettere krop og mindre udtalte IPA-karakteristika end nogle måske forventer. Det antyder, at den kan være en god introduktion for dem, der er nye inden for IPA’er, men potentielt skuffende for entusiaster, der forventer en dristig, intens smag.

Samlet set synes Danevang IPA at appellere til dem, der søger en mildere IPA-oplevelse, selvom den muligvis ikke vil tilfredsstille dem, der søger en robust humleprofil.

Annonce

.
Søren
Søren

Hej, jeg er Søren – far og dedikeret ølentusiast. Her på underkapslen.dk deler jeg mine ærlige og personlige oplevelser med hver eneste øl, jeg falder over. Fra hjemmebryg til specialøl, mine ord er lige så autentiske som de øl, jeg anmelder.
Læs mere her...
Instagram / LinkedIn

Articles: 8