Kloster Skt. Søren

Bryggeri: Klosterbryggeriet (klosterbryggeriet.dk)

Type: Pilsner

Indhold: 50 cl

Styrke: 4,9 %

Genstande:

Gærtype:

Fra etiketten: Denne øl er brygget med respekst for cisterciensermunkenes udbredelse af ølbrygningen i Europa tilpasset nutidens krav om enartet kvalitet og friskhed i smag. 

Legenden fortæller at SKt. Søren var en begavet bondesøn, der blev præst og siden endte som biskop af Køln omkring år 400.

Toner: Afslappet pilsner hvor malt og humle alligevel træder tydeligt igennem til sidst og giver let bitter afslutning, der desværre minder lidt om den brændte smag nogle alkoholfrie øl ender på.

Fylde: Midten er frisk, lidt sød og næsten blomsteragtig.

Udseende: Dyb gul og let tåget øl med begrænset skum, men tydeligt brus på tungen.

Bitterhedskala: 5

God til: Som pilsner er den god til at slukke tørsten, men den lidt kraftere afslutning i smagen gør den god til let med som en frokost eller en brunch uden for alt meget ketshup.

Historien: 

Min beskrivelse: En mundfuld starter godt og øllen er frisk på en blomsteragtig og sød måde. Den smager næsten lidt som hvedeøl uden at den bliver helt til saftevand. 

Den lidt bitre smag gør øllen mere interessant end en gennemsnitlig pilsner, du alligevel hurtigt glemmer. Dog slutter af på en lidt tør og træls måde, der minder mig lidt om de ringere varianter af alkoholdfri øl.

Min stjernevurdering: 3,5

Begrundelse for min vurdering: Personlig kan jeg godt lide at øllen skilder sig lidt ud og ikke bare falder i strømmen af ligegyldig pelsnerøl. Desværre har jeg brug for lidt finsk lakrids til at dække over den skuffende brændte smag øllen også har.

adminteam
adminteam
Articles: 145