Fur Vulcano Påskebryg

En afrundet og sød påskeøl, der ikke gør så meget væsen af sig…

Our Score

Hvis ikke du kan lide udtrykket “blød og rund”, er “venlig øl uden kanter”​​ måske mere dig. Uanset hvad, så er denne Fur Vulcano Påskebryg faktisk netop dét. Dog kan den godt forsvinde noget, hvis du drikker den sammen med klassik påskefrokost.

Annonce

.

Bryggeri: Fur

Type: Bock

Indhold: 50 cl

Styrke: 6,0 %

Genstande: 2

IBU: (kan ikke finde info)

Gærtype: Overgæret Undergæret

Fra etiketten

Vulcano Julebryg er en undergæret øl, brygget på de gamle, stolte danske traditioner for stærke højtidsbryg. Smagen er rund og fyldig, brygget til julefrokosten, julestegen og julestemningen. En af hemmelighederne i FUR øl er det berømte Fur-vand, som er filtreret gennem lag af moler og vulkansk aske. Derfor har vi valgt det geologiske symbol for vulkaner som mærke på vores øl.

Toner: Der er en mild oplevelse af noget fersken, men det er hurtigt væk igen og går over en den “bløde” sødmen.

Fylde: Fylden er virkelig “blød og rynd”. Og selvom det nemt bliver en floskel, er den her øl virkeligt netop det.

Udseende: Dyb gylden og klar med passende skum.

Bitterhed: (2/5) – Opleves ikke bitter.

Annonce

.

Min anmeldelse af Fur Vulcano

Selvom om “blød og rundt” nemt bliver floskel, er den her øl netop det. Den er en passende sødmen og karamel og det afrundede i smagen er passende på netop en påskebryg, og oplevelsen er præcis som man må forvente. Samtidig er der dog ikke så meget mere at finde, og smagen bliver desværre nemt lidt væk i, hvis du drikker den sammen med en god påskefrokost.

Min stjernevurdering: (3,5/5)

Jeg kan faktisk meget godt lide den her øl, men den mangler noget at gå på opdagelse i. Så vil jeg hellere have Furs almindelige bock, der kan lidt mere. Skal du til gengæld have en “blød og lækker øl”, der ikke gør mere andet væsen af sig, ville jeg hellere anbefale dig en Miller Genuine Draft – men fik du den her serveret, skal du da ikke gå udenom.

Om Fur Vulcano

Fur Vulcano øl, specifikt Vulcano Classic, er kendt for sin karakterfulde smag af Wienertypen. Ølentusiastens anmelder har givet den 5 ud af 6 ølkrus, og den beskrives som en “bundsolid lagerøl med karakter”, hvor den sødlige maltsmag balanceres af et mildt, men bestemt humlebid i eftersmagen. Ole Madsen fra Ekstra Bladet omtaler den som en “venlig øl uden kanter”​​. På Untappd har Vulcano modtaget forskellige bedømmelser, og det ser ud til, at folk generelt nyder dens unikke smagsprofil og anvender den til at fejre forskellige ølrelaterede bedrifter​​.

Det fremhæves, at Fur Vulcano øl er meget smagfuld og passer godt til stegte kød- og grøntsagsretter, hvilket gør den til et fremragende valg til hverdagsøl, som fyraftensbajer eller ledsager til rugbrødsmaden (kilde)​​. Dette bryg fra Fur Bryghus i Danmark illustrerer bryggeriets evne til at skabe øl, der er både respekterede og værdsatte blandt ølentusiaster.

Annonce

.
adminteam
adminteam
Articles: 145